SUTRA NAS OČEKUJE KIŠA, A U ODREĐENIM DELOVIMA I SNEG: Pašće čak i do 30 centimetara
Hladno vreme, Foto: Beta

vremenska prognoza

SUTRA NAS OČEKUJE KIŠA, A U ODREĐENIM DELOVIMA I SNEG: Pašće čak i do 30 centimetara

Vremenska prognoza za sutra, petak 15. decembar 2023. godine

Objavljeno: 23:58h

U toku večeri na severu Srbije očekuje se suvo, a u ostalim predelima očekuju se padavine. U nižim predelima padaće kiša, a u višim planinskim predelima sneg. Kasnije tokom večeri kiša će i na nižim planinama preći u sneg.

Preko Srbije je danas prešao hladni front, a zajedno sa njim prodrla je i hladna vazdušna masa sa severa.

Tokom petrhodne noći i jutra obilnije kiše bilo je na severu Srbije i u Beogradu, dok se tokom večeri obilnije padavine očekuju na jugu i jugozapadu Srbije, ponegde od 20 do 40 po kvadratnom metru.

Kiša
Kišafoto: Printscreen/Instagram/192_rs

Slično vreme očekuje se i u petak. Dakle, na severu i istoku Srnbije biće suvo, u ostalim predelima sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom.

U naredna 24 sata u planinskim predelima Srbije očekuje se da padne od 10 do 20 centimetara, lokalno i do 30 centimtera. Najobilnije snežne padavine očekuju se na planinama južne i jugozapadne Srbije.

Kako će tokom noći i u petak u Srbiji duvati umeren do jak severozapadni vetar, na planinama se očekuju snežna vejavica i mećava. U saobraćaju će biti neophodan ogroman oprez i da se na svim putevima u brdsko-planinskim predelima koristi zimska oprema, jer se na putevima u tim predeli,a očekuje i više od pet centimetara snega.

Sneg
Snegfoto: Kurir

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 5 do 10°C, u Beogradu je 9°C. Zlatibor meri 4°C, Sjenica 2°C, a Kopaonik -1°C.

U toku večeri i noći temperatura širom Srbije biće od 2-3 do 6-7°C, u Beogradu oko 5°C, a na planinama ispod 0°C.

Prema vremenskoj prognozi, u petak uveče i u noći ka suboti na jugu Srbije biće uslova da kiša pređe u susnežicu i sneg i u nižim predelima, tako da bi sneg u ovom delu Srbije padao do subote ujutro i mogao bi da se formira čak i amnji snežni pokrivač visine 2 do 5 cm, lokalno i do 10 cm.

Maksimalna temperatura u petak biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 7°C.

Za vikend hladnije, ujutro uz mraz.

Otopljenje od ponedeljka.

Bonus video:

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso/ Telegraf.rs/ Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.