NEKA VAS NE ZAVARA SUNČANI DAN, TOKOM NOĆI NAS OČEKUJE OBRT: Određeni DELOVI Srbije biće pogođeni i SNEGOM
Vreme u Srbiji, Foto: Stefan Stojanović

vremenska prognoza

NEKA VAS NE ZAVARA SUNČANI DAN, TOKOM NOĆI NAS OČEKUJE OBRT: Određeni DELOVI Srbije biće pogođeni i SNEGOM

Vremenska prognoza za 12. decembar i do kraja nedelje 17. decembar 2023. godine

Objavljeno:

Današnji dan doneo je otopljenje, dosta sunca, ali i temperature iznad 10°C. Ipak, ove večeri došlo je do naoblačenja sa padavinama.

Ove večeri naoblačenje sa kišom zahvatilo je Vojvodinu i Podrinje, a u ovom trenutka oblačni sistem sa kišom zahvata i Beograd.

U ostalim predelima je suvo, ali će se naoblačenje sa kišom sa severa tokom noći proširiti i na ostale predele Srbije. Na planinama se očekuje sneg, dok se na jugozapadu ponegde očekuje ledena kiša, pa se preporučuje ogroman oprez zbog opasnosti od poledice.

Poledica
Poledicafoto: AP

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 1°C na jugoistoku do 7°C na severu Srbije, u Beogradu je 9°C. Zlatibor meri 2°C, Kopaonik 1°C, a Sjenica 0°C.

U drugoj polovini noći padavine u Vojvodini će prestati, a do jutra će se i izvedriti.

U Srbiji će u utorak na severu Srbije biti suvo i uglavnom sunčano, naročito u Vojvodini. U ostalim predelima očekuje se promenljivo oblačno, još tokom jutra i dela prepodneva sa slabim padavinama.

Jutarnja tempetratura biće od 0 do 4°C, a 4°C očekuje se i u Beogradu.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C.

Srbija će u sredu biti pod uticajem ciklonske aktivnosti sa zapada, uz izraženija južna strujanja i dotok još toplije vazdušne mase, ali će biti oblačnije. Maksimalna temperatura biće u većini predela od 12 do 18°C, u Beogradu do 17°C, a hladnije zbog talasanja hladnog fronta biće u Vojvodini, gde se tokom celog dana očekuje i kišovito, a temperatura na severu Vojvodine biće do 8°C.

Sunčano
Sunčanofoto: Beta/Dragan Gojić

U noći ka četvrtku i tokom četvrtka hladni front doneće i ostalim predelima Srbije jače naoblačenje sa kišom, dok se na planinama očekuje sneg. Na severu Srbije više padavina očekuje se u sredu, a u četvrtak u južnijim predelima.

U sredu se i dalje očekuju pojačana južna strujanja, dok će u četvrtak vetar biti u skretanju na severozapadni.

Maksimalna temperatura u četvrtak biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C.

U petak će biti još hladnije, na severu suvo, u ostalim predelima sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Maksimalna temperatura biće od 4 do 8°C, u Beogradu do 6°C.

Za vikend se očekuje hladno, ujutro uz mraz. U subotu će na severu biti suvo, u južnim i centralnim predelima sa slabom kišom, susnežicom i snegom.

U nedelju suvo.

Kiša
Kišafoto: Nenad Kostić

Jutarnja temperatura tokom vikenda biće od -5 do 0°C, a tokom dana od 0 do 5°C.

Prema trenutnim prognozama od 18. decembra očekuje se otopljenje, a uz uticaj anticiklona i visokog pritiska biće stabilno. Oko 20. decembra temperature će biti oko 10°C.

Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine od 4 do 8°C. One će narednih dana biti iznad proseka, u sredu ponegde i za 10 stepeni, potom će biti u padu na prosečne vrednosti ili malo ispod.

Dakle, ni u narednih 10 ak dana Srbiju ne očekuje značajnije zahlađenje, niti ozbiljnije snežne padavine.

Bonus video:

03:30

ZAR OPET?! SKIDAJTE JAKNE, STIŽE NAM TOPLO VREME! Meteorolog Todorović šokirao prognozom za decembar: EVO KADA ĆE PASTI PRVI SNEG

(Espreso/ Telegraf.rs/ Dorđe Durić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.