SPEKTAKL NA ZLATIBORU ZA 1. MAJ: Koncert Zdravka Čolića i NARODNA MOBA!
Foto: Espreso

prvomajski praznici

SPEKTAKL NA ZLATIBORU ZA 1. MAJ: Koncert Zdravka Čolića i NARODNA MOBA!

Stamatović se zahvalio pevaču Zdravku Čoliću za sve što je do sada učinio za Zlatibor
Objavljeno: 16:02h

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će za 1. maj na Zlatiboru biti održan koncert Zdravka Čolića i i narodna svesrpska moba koja je, kako je rekao, još jedno upozorenje vlasti, ministrima i predsedniku Srbije "koji krše Ustav i zakone" i ne dozvoljavaju da počne izgradnja panoramske gondole.

MILAN STAMATOVIĆ: Vrednosti Evropske unije vode ka totalnom uništenju, razaraju porodicu! (VIDEO) - Ne možemo da krenemo sa izgradnjom najvažnije investicije u Zapadnoj Srbiji koju finansira opština Čajetina od početka do kraja. To je izgradnja panoramske žičare iz centra Zlatibora do vrha Tornika u dužini od devet kilometra. To je ujedno i najduža gondola na svetu, ove vrste. Ukupna investicija je 13 miliona evra. Opremu smo nabavili. Još pre dve godine smo počeli da uvozimo od francuske firme Pomagalski. Ta oprema za sada stoji - kazao je Stamatović na konferenciji za novinare u Beogradu. On je dodao da oprema stoji zbog "opstrukcije državnih institucija". - Tražimo da radimo uz pomoć građevinske dozvole. Ne mimo zakona, već da radimo sve u skladu sa zakonom. Očigledno da zato što ne podržavamo vladajuću koaliciju nama to nije dozvoljeno. Mi smo se odlučili da krenemo sa ovom svesrpskom mobom za 1. maj i pozvali smo sve političke partije i sve sindikate, udruženja da nam pomognu da podignemo glas i još jednom opomenemo vlast da radi svoj posao i da ne diskriminiše lokalne samouprave gde na vlasti nisu ljudi iz SNS - naveo je Stamatović. On je rekao da će ta akcija (moba) biti nastavljena i da neće biti prekinuta dok se gondola ne završi. - Počinjemo sa građevinskim radovim. Mogu da nas hapse, mogu da prete, da šalju inspekcije ali ovog puta je narod u Čajetini i čitavom kraju odlučan da počne izgradnja gondole. I da jednostavno ne trpimo tu štetu i političku i ekonomsku, jer izgradnjom gondole Srbija bi imal prihode od PDV-a. Srbija bi imala i kvalitetniju i ozbiljniju ponudu - kazao je Stamatović. On je rekao da su sve "zakonske mogućnosti potrošene". - Mi na ovaj način ne rušimo nikoga, ne radimo ništa što nije u skladu sa zakonom. Ne radimo protiv svoje države, već u skladu sa zakonima i Ustavom u korist svoje države. I samo tražimo pravo na rad. Akcija je usmerena ka razvoju Srbije - naveo je Stamatović.

foto: Espreso

On je ocenio da je opština Čajetina na "crnoj listi" jer je sprečeno da 2.213 hektara zemljišta ode u privatne ruke. Stamatović je na konferenciji za novinare pitao i zašto konferencijama opštine ne prisustvuju predstavnici RTS i drugih medija sa nacionalnom pokrivenošću. - Na samom startu, kao naš veliki vodja premijer Aleksandar Vučić da postavim pitanje. Da li je i Zlatibor Srbija? Da li i mi plaćamo pretplatu i sve obaveze prema ovoj državi pa nemamo mogućnost na našim konferencijama za štampu veoma bitnim i značajnim za razvoj Srbije i opštine Čajetina, za razvoj čitavog regina da na našim konferencijama za štampu ne prisustvuju predstavnici i dopisnici nacionalnih medija, prvenstveno mislim na RTS - kazao je on. Stamatović je zahvalio pevaču Zdravku Čoliću za sve što je do sada učinio za Zlatibor i ocenio da je uradio mnogo.

foto: Printskrin/Youtube/Zdravko Colic

- Srbija zaslužuje da ovako popularno ime u svetu muzike i čoveka koji nema mrlju na svojoj karijeri bude promoter Zlatibora. I ponudili smo mu da bude promoter gondole kada se bude završila i da brendiramo jednu kabinu sa njegovim likom i imenom i nadam se da će to tako biti - kazao je on. Stamatović je rekao da je plan da "gondola bude svojevrsna atrakcija", kao i da će na taj način biti odato priznanje umetnicima, privrednicima i naučnicima koji su ostavili traga u srpskoj istoriji i društvu. V. D. direktora Turističke organizacije Zlatibora Vladimir Živanović rekao je da će koncert Zdravka Čolića biti održan 1. maja sa početkom u 20 časova. Prema njegovim rečima, na koncertu na Kraljevom trgu se očekuje oko 30.000 ljudi. Šef benda Zdravka Čolića Žika Filipović je kazao da će koncert trajati više od tri časa. - Na koncert dolazimo u punom sastavu i u punoj produkciji - naveo je on. Muzičar Dragoljub Đuričić kazao je da su svi koncerti Zdravka Čolića "opštenarodno veselje", jer je on "najveći dečak u sedmoj deceniji", kao i da će koncert sa bisevima trajati četiri sata.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Milan Stamatović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.