MILOŠU (6) IZ OKOLINE ARILJA KONJ ČARLI JE NAJBOLJI PRIJATELJ: Sa njim ide do PREDŠKOLSKOG, ali i na Štraparijade
Miloš Kolarević i konj Čarli, Foto: RINA

divna priča

MILOŠU (6) IZ OKOLINE ARILJA KONJ ČARLI JE NAJBOLJI PRIJATELJ: Sa njim ide do PREDŠKOLSKOG, ali i na Štraparijade

Miloš i Čarli zajedno učestvuju i na Štraparijadama i tu su do sada, na oduševljenje mnogih osvajali su i brojne nagrada

Objavljeno:

Dok njegovi vršnjaci najčešće imaju pse i mačke kao kućne ljubimce, šestogodišnjem Milošu Kolareviću iz sela Gorobilje kod Arilja najbolji prijatelj je životinja nekoliko puta veća od njga - konj Čarli. Nerazdvojni su već dve godine, od kad ga je ovaj dečak dobio na poklon.

Konj Čarli mi je najbolji prijatelj i sa njim provodim svoje vreme. Briga o njemu prepuštena je meni, jer je u mom vlasništvu. Većinu vremena provodimo zajedno, a sa njim sam išao u vrtić, od četvrte godine. Sada smo predškolci, kaže uz iskreni dečji osmeh Miloš za RINU.

Miloš Kolarević
Miloš Kolarevićfoto: RINA

Iako su mnogi bili skeptični kako će jedno dete voditi brigu o konju, Miloš ih je sve razuverio. Ovaj dečak veliki deo svog vremena provodi na selu i kako kaže, planira na njemu da ostane kad odraste. Osim što vodi računa o Čarliju, redovno pomaže i u svim drugim seoskom poslovima oko stoke koja se nalazi u štalama.

Miloš i Čarli zajedno učestvuju i na Štraparijadama i tu su do sada, na oduševljenje mnogih osvajali su i brojne nagrada.

1 / 4 Foto: RINA

- Mnogo volim jahanje i sve što ima veze sa konjima. Ljudi su prvo bili iznenadjeni kad bi videli mene na konju, ali posle su se navikli, kaže ovaj hrabri dečak.

Podrška porodice mu je najvažnija, pre svega babe Mirjane i deda Radosava, kao i mame Kristine i tate Milovana.

- Sestra Marta ima četiri godine i ona se bavi manekenstvom, a u slobodno vreme i nju podučavam tehnikama jahanja. Tu je i sestra Anđelija koja mi uvek pruža podršku. Ja znam da ću kada porastem biti stočar i ostati ovde, kaže šestogodišnji Miloš Kolarević - mali, a veliki čovek.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.