NIŽU SE UPOZORENJA, SLEDI NAM DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Sneg će OKOVATI ove delove zemlje, a u BEOGRADU...
Foto: Stefan Stojanović

RHMZ

NIŽU SE UPOZORENJA, SLEDI NAM DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Sneg će OKOVATI ove delove zemlje, a u BEOGRADU...

RHMZ je objavio nekoliko upozorenja na dramatičnu promenu vremena koja nas očekuje nakon današnjeg dana

Objavljeno: 22:27h

Posle rekordnih +22 stepena prvog i drugog decembarskog dana, večeras će se prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom sa područja Beograda i Banata premeštati ka istočnoj i centralnoj Srbiji, a tokom noći zahvatiće i južne predele naše zemlje, dok će temperatura biti u padu, saopšitili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

- Prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom sa područja Beograda i Banata premeštaće se ka istočnoj i centralnoj Srbiji, a tokom noći zahvatiće i južne predele naše zemlje. Temperatura će biti u padu a vetar u skretanju na severozapadni - navodi se u RHMZ najavi.

U noći između subote i nedelje kiša, pa sneg

Kako su meteorolozi objasnili, tokom noći između subote i nedelje sa padom temperature kiša će preći u slab sneg ponegde u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije, a slab sneg je sutra ujutru moguć ponegde i u nižim predelima zapadne i cetralne Srbije.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Sutra osetno hladnije

U nedelju (03.12.) osetno hladnije sa maksimalnom temperaturom od 3 na severu do 9 °S na jugu zemlje.

Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod najavio je da posle rekordnih +22 stepena prvog i drugog decembarskog dana, u Srbiji možemo očekivati jako zahlađenje već uveče 2. decembra. Radi se o prilivu osetno hladnijeg vazduha koji se trenutno nalazi u severnoj i srednjoj temperaturi, kaže za "Blic" Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u RHMZ.

Bonus video:

02:03

PRVI SNEG PAO, A MI NEMAMO 5 DANA STRUJE! Meštani opštine Ivanjica ogorčeni nakon snežne katastrofe: BRUKA, ALI MORAŠ DA TRPIŠ

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.