NIŠKI STUDENTI ZABLISTALI PRED EVRPSKIM SUDOM ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU! Ovo nije prvi put da budu NAJBOLJI
Niški studenti, Foto: Pravni fakultet u Nišu

bravo!

NIŠKI STUDENTI ZABLISTALI PRED EVRPSKIM SUDOM ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU! Ovo nije prvi put da budu NAJBOLJI

Šestočlani tim Pravnog fakulteta u Nišu, u finalu takmičenja u Strazburu dva puta je bio bolji od kolega iz Norveške

Objavljeno:

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu, pobednici su takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. Takmičenje se održava od 2013. godine, a niški tim je drugi put pobednik.

Šestočlani tim Pravnog fakulteta u Nišu, u finalu takmičenja u Strazburu dva puta je bio bolji od kolega iz Norveške. Na ovogodišnjem takmičenju simulirano je suđenje na temu „Migranti bez papira".

“Velika čast i veliko zadovoljstvo je nastupati pred sudijama Evropskog suda, predstaviti argumentaciju na kojoj se radilo dugo vremena i stekli smo jedno nezaborno iskustvo koje će nam značiti i kroz dalju karijeru i u oblasti zaštite ljudskih prava i šire”, kaže Isidora Milenković, članica tima.

Isidora Milenković
Isidora Milenkovićfoto: Printscreen/RTS

“Ono što je meni ovo takmičenje donelo jeste to da sam ulazeći u ovaj slučaj i problematiku koja nam je bila data jeste da sam ja dublje razumeo ceo problem migranske krize u Evropi”, navodi Vojin Ilić, član tima.

Vojin Ilić
Vojin Ilićfoto: Printscreen/RTS

Niški tim pre ovoga pobedio je na regionalnom takmičenju u Podgorici. Za nastup u Strazburu pripremali su se više od 6 meseci.

“Mi smo nekako uvek čitali o tom čuvenom sudu za ljudska prava u Strazburu i zaista je ogromno zadovoljstvo doći i ući u tu sudnicu i predstaviti evropskim sudijama orgumentaciju i na kraju osvojiti to takmičenje”, navodi Milica Ranđelović, članica tima.

Milica Ranđelović
Milica Ranđelovićfoto: Printscreen/RTS

Sa mentorima su se pripremali skoro svakodnevno. Prezentacije su bile na engleskom jeziku i zato se dosta radila na prezentaciji argumenata.

“Osim znanja vrlo je bitno i kako ćete to da prezentujete. Vi možete da znate o nečemu sve, da znate jako dobro, ali ako to ne bude prezentovano na pravi način, to če onda da bude sagledano da bude samo prosečno”, navodi dr Ivan Ilić, mentor tima. *

dr Ivan Ilić
dr Ivan Ilićfoto: Printscreen/RTS

Ekipa sa Pravnog fakulteta već pobeđivala u Strazburu 2014. godine, a na regionalnim takmičenjima bili su 6 puta najbolji.

Bonus video:

01:41

KAKVE DOBROBITI DONOSE STUDENTSKE KARTICE I KOJI SU USLOVI ZA DOBIJANJE? Studenti, sve dok imate status studenata BUDITE SPOKOJNI

(Espreso / RTS / Dejan Tasić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.