LISTA ČEKANJA ZA MAGNETNU REZONANCU PREPOLOVLJENA: Oglasila se ministarka Grujičić sa najnovijim podacima
Foto: Nemanja Nikolić

saopšteno je

LISTA ČEKANJA ZA MAGNETNU REZONANCU PREPOLOVLJENA: Oglasila se ministarka Grujičić sa najnovijim podacima

Ministarka Grujičić navela je da će od danas zaživeti softver za razdvajanje onih pacijenata koji su hitni i onih na regularnoj kontroli

Objavljeno:

Lista čekanja za magnetnu rezonancu je prepolovljena rečeno je danas na konferenciji za novinare u Palati Srbija na kojoj je predstavljena platforma za jedinstvenu listu. U Beogradu je bilo 7.000 ljudi na listi čekanja, a sa analizom putem softvera prepolovljeno je na 3.500.

Ministarka Grujičić navela je da će od danas zaživeti softver za razdvajanje onih pacijenata koji su hitni i onih na regularnoj kontroli.

- Ovo je potpuna novina i kasnije ćemo ga koristiti za sve ostale liste čekanja. Sledeće je prvo kompjuterizovani skener. Ideja je da se prečešljaju sve liste čekanja i videli smo da je 20 pacijenata bilo zakazano na dva mesta istovremeno - istakla je ministarka.

MRI skener, magnetna rezonancija
foto: Wikipedia/Jan Ainali

Platforma omogućava kontrolu broja pregleda na svakom aparatu. Za početak će obuhvatiti Beograd, pa Kragujevac, i Niš a onda Vojvodina.

- Ukoliko neko bude čekao nakon ovoga neka se javi Ministarstvu, a direktori će za to odgovarati. Svaki dan ćemo znati koliko je pregleda urađeno za 12 sati rada. Svaka magnetna može da uradi 24 pregleda. Dijagnostika do kraja 2024. biće potpuno sređena uz pomoć ovog softvera - kaže Grujičić.

Bonus video: OVE NAMIRNICE SA SLAVSKE TRPEZE SU NAJVEĆA PRETNJA PO ZDRAVLJE! Stručnjak za ishranu: Kancerogene su, povećavaju šečer i pritisak!

05:28

OVE NAMIRNICE SA SLAVSKE TRPEZE SU NAJVEĆA PRETNJA PO ZDRAVLJE! Stručnjak za ishranu: Kancerogene su, povećavaju šečer i pritisak!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.