ŠTA NAS ČEKA POČETKOM DECEMBRA? Detaljna PROGNOZA VREMENA, pravi ROLERKOSTER pred NAMA!
Foto: Stefan Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

ŠTA NAS ČEKA POČETKOM DECEMBRA? Detaljna PROGNOZA VREMENA, pravi ROLERKOSTER pred NAMA!

Očekuje se naglo i intentivno otapanje snežnog pokrivača i u planinskim predelima

Objavljeno:

U toku poslepodneva kiša će padati u severnim predelima Srbije, naročito na području Vojvodine i Beograda. Kiša će u Vojvodini biti i umerenog intenziteta.

Trenutne temperature kreću se od 2°C u Vojvodini do 10°C u zapadnim i jugoistočnim predelima i u Podrinju, u Beogradu je 8°C. Zlatibor i Sjenica mere 7°C, a najhlandiji je Kopaonik sa 0°C.

U većem delu Srbije danas je i vetrovito. U košavskom području duva jak jugoistočni vetar, a na planinama jak jugozapadni vetar.

Petak će doneti Srbiji vreme nalik prolećnom.

Srbija će tokom petka i subote biti pod uticajem snažnog ciklona sa severa Italije i iz oblasti Alpa. Nalazićemo se u njegovom prednjem delu i sistemu snažnog južnog strujanja, uz priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike preko Mediterana.

Biće umereno oblačno i veoma toplo, uz kišu samo na severu i istoku Vojvodine i na krajnjem jugozapadu Srbije. Jutarnja temperatura biće od 2°C na jugu do 14°C u Podrinju i u Beogradu. Maksimalna temperatura biće od 17 do 23°C, u Beogradu do 22°C. Najtoplije će biti u Podrinju, na zapadu Srbije, u Mačvi i u Košavskom području, a Beograd će biti najtoplija evropska prestonica. Hladnije će biti u Negotinskoj Krajini do 8°C.

Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, povremeno sa olujnim udarima, naročito na planinama.

Kiša u Beogradu
Kiša u Beogradufoto: Beta Dragan Gojić

Vetar će biti fenskog efekta

Očekuje se naglo i intentivno otapanje snežnog pokrivača i u planinskim predelima.

Veoma toplo biće i prvog dana vikenda, osim u Vojvodini. Do Vojvodine se očekuje prodor hladnog fronta, uz veoma hladno vreme, dok se u ostalim predelima očekuje veoma toplo.

Prema vremenskoj prognozi, biće oblačno, uz južne vetrove.

Krajem dana i tokom noći ciklon će svojim centrom nastaviti put dalje prema istoku, a i preko ostalih predela Srbije očekuje se prodor hladnog fronta i veoma hladne vazdušne mase sa kišom, u berdsko-planinskim predelima sa snegom, a kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg, uz skretanje vetra na severozapadni.

Maksimalna temperatura biće od 8°C na severu Vojvodine do 22°C u centralnim i jugoistočnim predelima Srbije, u Beogradu do 20°C, uz pad temperature u ovim veoma toplim predelima i za više od 15 stepeni do večeri.

Tokom vikenda pad temperature i za 20 stepeni.

Drugog dana vikenda biće oblačno i osetno hladnije, tek ponegde sa slabom susnežicom i snegom.

Maksimalna temperatura biće od 0 do 4°C.

Kako je prosek maksimalne temperature za početak decembra od 5 do 8°C, one će u petak i u subotu biti više i za 15 stepeni od napomenutog proseka, da bi potom nakon drastičnog zahlađenja temperature opale i na vrednosti ispod proseka.

Bonus video:

01:56

EVO KAKVO VREME MOŽEMO DA OČEKUJEMO ZA NOVU GODINU! Meteorolog otkrio koliko će biti snega u decembru: Samo ovo možemo očekivati

(Espreso/Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.