UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU: Reka Lim se povukla u svoje korito
Reka Lim, Foto: RINA

poboljšanje situacije

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U PRIJEPOLJU: Reka Lim se povukla u svoje korito

Nivo Lim je ispod 200 centimetara

Objavljeno:

Na predlog Štaba za vanredne situacije, predsednik Privremenog organa Izudin Šantić doneo je odluku da se ukine vanredna situacija, koja je bila na snazi od 22. novembra, na delu teritorije opštine Prijepolje zbog obilnih padavina i opasnosti od poplava.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, nakon razmatranja izveštaja jednoglasno je zaključeno da su prestale okolnosti koje su doprinele proglašenju vanredne situacije u četiri mesne zajednice i to Prijepolju, Ivanju, Velikoj Župi i Brodarevu. Nema više bojazni od poplava.

– Nivo Lim je ispod 200 centimetara, što je ispod nivoa redovne odbrane od poplava, pa smo na osnovu toga odlučili da ukinemo vanrednu situaciju – kazao je komadant Štaba za vanredne situacije Izudin Šantić za agenciju RINA.

Inače, reka Lim kratkotrajno se izlila u prijepoljskom naselju Ivanje, gde je potopila jednu saobraćajnicu. Međutim, za razliku od nekih prethodnim poplava, ovo izlivanje Lima nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi.

Bonus video:

07:00

SPREMITE SE ZA POPLAVE: Ristić o drastičnoj promeni koja sledi: Ozbiljan visinski ciklon zahvatiće OVE REGIJE pa STIŽE KOD NAS

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.