TAMBURICA FEST SAMO ŠTO JE ODRŽAN, A KONKURS ZA NAREDNI VEĆ OTVOREN: Ovo su uslovi za takmičare, NE PROPUSTITE
Foto: Darko Cvijan

PRELEPA MANIFESTACIJA

TAMBURICA FEST SAMO ŠTO JE ODRŽAN, A KONKURS ZA NAREDNI VEĆ OTVOREN: Ovo su uslovi za takmičare, NE PROPUSTITE

Pobednicima festivala nagrade je uručio dr Jovan Pejčić, osnivač i direktor Tamburica festa

Objavljeno:

Već 16. godinu zaredom, sada možemo reći i tradicionalno, održan je "Svetski tamburica fest 2023“. Ovogodišnji fest trajao je od 14. do 17. septembra, a program je realizovan na Trgu slobode u Novom Sadu. Za vreme trajanja festivala posetilo ga je 30.000 zaljubljenika i poštovaoca tamburaške kulture.

Pobednici ovogodišnjeg festivala su orkestar "Quercus“ iz Đakova, Hrvatska u takmičenju najboljih "majstora pera i žice“, a u izboru za najlepšu tamburašku pesmu na internacionalnoj "Mondoviziji“ nagrada "Gran pri“ pripala je Aleksandru Vlahoviću, predstavniku Srbije sa kompozicijom "Bela vila“.

Tamburica fest
Tamburica festfoto: Darko Cvijan

Stručni žiri predvodila je predsednica Snežana Janjušević Jevtić.

Pobednicima festivala nagrade je uručio dr Jovan Pejčić, osnivač i direktor Tamburica festa a za umetnički izraz nagrađen je tamburaški sastav "Herceg Mostara“, iz BiH, za negovanje tradicije tamburaški ansambl "Tabiet“ Sveti Nikola iz Severne Makedonije, a za najbolju interpretaciju nagrađen je Gradski tamburaški orkestar Pljevlja.

Nagrada za najboljeg vokalnog solistu otišla je u ruke Adrijane Jele, tamburaški orkestar КUD "Oton Župančić“ Artič, Slovenija a nagradu za najboljeg begešara primio je Dušan Čugalj iz orkestra Querkus.

Tamburica fest
Tamburica festfoto: Darko Cvijan

Najbolji basprimaš je Relja Jarkovački iz orkestra "Tambiratorijum“ iz Pančeva a najbolji primaš je Josip Živčić iz pobedničkog orkestra Quercus.

Planovi i pripreme za Tamburiva fest 2024 već su počele, pa je tako otvoren i konkurs za sve talentovane muzičare i izvođače koji žele da učestvuju na festivalu naredne godine.

„TAMBURAŠKA MONDOVIZIJA“, Izbor najlepše nove pesme 2024 – Internacionalni program

Uslovi konkursa:

1. Pravo učešća na konkursu za izbor najlepše nove pesme 2024 imaju sva zainteresovana lica, kompozitori i tekstopisci iz celog sveta s tim što isto lice može biti autor ili koautor najviše dve pesme. Na konkursu ne mogu da učestvuju članovi konkursne komisije niti članovi organizacionog odbora festivala.

1 / 7 Foto: Darko Cvijan

2. Pesme koje se šalju na konkurs moraju biti originalne i ne smeju prethodno biti promovisane i objavljene. Dozvoljena je prijava pesama koje su komponovane na postojeći tekst, odnosno, na već objavljeno delo iz oblasti poezije, pod uslovom da su autor teksta ili njegovi naslednici dali saglasnost i da isti tekst nije korišćen za komponovanje i objavljivanje muzičkih dela. Podnosilac prijave odgovara za tačnost podataka o kompoziciji i koautorima.

3. Kompozicije treba slati u formatu studijskog ili demo snimka ili notnim i tekstualnim zapisima u trajanju do četiri minuta na imejl adresu tamburicafest@yahoo.com. Konkurs je otvoren od dana objavljivanja na veb sajtu https://tamburicafest.com do 01.02.2024. Prijave koje dospeju na konkurs se ne vraćaju, a podnosilac prijave nema pravo da povuče prijavljene pesme.

4. Od dostavljenih prijava konkursna komisija bira 15 kompozicija koje će biti snimljene za audio nosač zvuka festivala i biće izvedene na festivalu. Sve odabrane pesme izvode se uz pratnju festivalskog tamburaškog orkestra u aranžmanima za tamburaški orkestar. Aranžere isključivo bira muzička produkcija „Tamburica festa“. Podnosilac prijave, odnosno kompozitor i tekstopisac mogu predložiti vokalnog solistu za pesmu, a konačnu odluku o vokalnom solisti donosi organizacioni odbor festivala.

Tamburica fest
Tamburica festfoto: Darko Cvijan

5. Slanjem prijave na konkurs podnosilac prijave daje saglasnost da se odabrana dela prvi put javno izvedu na festivalu, prenose i emituju na radijskim i televizijskim programima svim poznatim modalitetima emitovanja, reemituju, javno saopštavaju putem interneta, interaktivno činjenje dostupnim, beleže, umnože i stave u promet bez obzira na način umnožavanja i stavljanja u promet, snime na audio nosač, odnosno audio video nosač, umnože i stave u promet bez ograničenja u pogledu broja primeraka.

Za sva dodatna pojašnjenja i informacije možete se obratiti na imejl adresu tamburicafest@yahoo.com. ili na telefon +381 63 660 125

"Medijski sadržaj je objavljen u sklopu Projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

Bonus video: TAMBURICA FEST OTVORILI FIJAKERI: Ponovo se vratio zvuk vojvođanskih nota, ovaj put gostuju i BRAZILCI!

02:19

TAMBURICA FEST OTVORILI FIJAKERI: Ponovo se vratio zvuk vojvođanskih nota, ovaj put gostuju i BRAZILCI!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.