PODRŠKA NA IME SOCIJALNE I DEČIJE ZAŠTITE: Na koji način Grad Novi Sad pruža podršku građanima
Foto: beta dragan gojić

SJAJNO!

PODRŠKA NA IME SOCIJALNE I DEČIJE ZAŠTITE: Na koji način Grad Novi Sad pruža podršku građanima

Budžet Grada je poslednjih deset godina realan

Objavljeno:

Godinama unazad Grad Novi Sad prednjači u oblasti socijalne zaštite u odnosu na druge lokalne samouprave.

Budžet Grada je poslednjih deset godina realan, razvojni i socijalno odgovoran pa shodno stabilnim javnim finansijama, postoji kontinuitet u razvoju grada.

Pored toga što se proširuju aktivnosti koje Grad finanasira, dosadašnja nijedna usluga socijalne zaštite nije ukinuta, niti je ikada obim prava i davanja bio umanjen.

U tekućoj, 2023. godini iz budžeta je na ime socijalne i dečije zaštite izdvojeno čak 3,1 milijarda dinara, što je rekord do sada.

Grad Novi Sad svojim zalaganjem, pruža finansijsku podršku porodicama sa decom upisanom u privatnu predškolsku ustanovu, obezbeđuje sredstva za naknadu dela troškova za vantelesnu oplodnju, pomoć za novorođenčad, novčanu pomoć za prvo dete, kao i za trojke, pravo na novogodišnji poklon u vidu novčane pomoći prvom rođenom detetu u godini.

Takođe, tu je besplatna ishrana u školama za decu iz socijalno ugroženih porodica i porodica sa troje i više dece, kao i prevoz učenika srednjih škola na teritoriju druge opštine.

Grad porodicama sa troje i više dece obezbeđuje umenjenje obaveze plaćanja komunalnih usluga kao i godišnje autobuske karte za decu do kraja njihovoh redovnog školovanja.

Takođe, jedan od vidova odgovorne socijalne politike jeste i naknadu troškova za uslugu ličnog pratioca i uslugu personalne asistencije.

Od 2016. godine Novi Sad pomaže porodicama sa decom i mladima obolelim od teških bolesti koji se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

Rebalansom budžeta Grad Novi Sad neprekidno vodi brigu o potrebama svih svojih građana, posebno kada je u pitanju stanovništvo koje spade u grupe socijalne i dečije zaštite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.