OPERACIJA UKLANJANJA MINA U SIRIJI: Srpska vojska ima dobru volju, ali...
Foto: Ministartsvo odbrane

nema kapaciteta

OPERACIJA UKLANJANJA MINA U SIRIJI: Srpska vojska ima dobru volju, ali...

Srpska vojska će učestvovati u deminiranju u Siriji, ali tek 2018. godine, kaže ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević
Objavljeno:

Vojska Srbije želi da učestvuje u operacijama uklanjanja mina u Siriji, uključujući i grad Palmiru, ali trenutno za to nema kapaciteta, rekao je ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević u Moskvi.

Ruska agencija Tas je ranije prenela da je ministar Đorđević, posle sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom, na marginama Šeste moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, potvrdio spremnost VS da učestvuje u razminiravanju u Siriji.

U Ministarstvu odbrane Srbije za Tanjug su precizirali da je Đorđević, na pitanje ruskih novinara da li je sa Šojguom razgovarao o razminiranju u Siriji, rekao da srpska vojska ima dobru volju, ali da trenutno za to nema kapacitete.

ODE DOZVOLA!!! Telenor i Vip od 1. maja gase signal na Kosovu!

- Izrazili smo dobru volju, ali u ovom trenutku mi nemamo kapacitet i iskustvo da u tome učestvujemo. Međutim, spremni smo da idemo na obuku i da se potom uključimo, a to je preliminarno 2018 - rekao je Đorđević.

Kako je prenela ruska agencija, neophodno je, prema Đorđevićevim rečima, postarati se da srpske i ruske oružane snage budu zajednički predstavljene u međunarodnoj areni.

Ruski ministar odbrane je tokom konferencije, u razgovoru sa Đorđevićem, izjavio da Moskva i Beograd potvrđuju zainteresovanost za razvoj saradnje u vojnoj i vojnotehničkoj sferi.

- Naši redovni sastanci potvrđuju još jednom našu posvećenost unapređenju saradnje koja je uspostavljena i uspostavlja se među nama kako u vojnoj tako i u vojno-tehničkoj sferi - rekao je Šojgu, a prenosi Sputnjik.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.