"ČUVAĆEŠ NAS, TO JE NAŠA UTEHA": Sahranjen psihijatar Jovan Marić, ćerka DRHTAVIM GLASOM održala GOVOR! (VIDEO)
Ćerka Jovana Marića, Foto: Zorana Jevtić

sahranjen jovan marić

"ČUVAĆEŠ NAS, TO JE NAŠA UTEHA": Sahranjen psihijatar Jovan Marić, ćerka DRHTAVIM GLASOM održala GOVOR! (VIDEO)

Jovan Marić ženio se tri puta, a samo ga je njegova druga bivša supruga ispratila na večni počinak

Objavljeno: 15:52h

Čuveni psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana.

Psihijatar je iza sebe ostavio dve ćerke Joanu i Vojnu, kao i sina Mateju koji se nije pojavio na sahrani i koji je sa ocem poslednjih godina bio na sudu.

Marićeva ćerka Joana na sahrani je održala potresan govor.

- Učio nas je da govorimo glasno da bi svi čuli. Jasno da bismo razumeli i kratko da bi nas voleli. Ja ću to pokušati, ali nije lako malo reći i predstaviti jedan toliko bogat život, našeg jedinstvenog i posebnog oca, supruga, deke, doktora, neuropsihijatra, diplomate, a pre svega čoveka širokog shvatanja. Dragi tata, ovog puta nismo uspeli da te sačuvamo već svoju misiju nastavljaš tamo gore, gde se nadamo da ima više lepote i pravde. Dragi naš, neponovljeni Jocika. Imali smo veliku privilegiju da živimo sa tobom. Sa tobom je uvek sve bilo posebno.

- Rešavao si probleme drugih kao od šale, da se do samog kraja boriš za pravdu. Tvojim odlaskom ostala je praznina u našim životima. Pokazao si nam kako biti jednostavan, običan i skroman, a istovremeno snažan, autentičan i neponovljiv. Radovao si se životu i uživao u njemu punim plućima, u svemu i svakome video dobru stranu. Bio si čovek širokih interesovanja. Proputovao si ceo svet, a najviše uživao u društvu dobrih ljudi. Naša uteha - čuvaćeš nas. Posmatraćeš sve naše borbe, sve naše hrabre korake i odluke. I znaćemo da nismo sami. Za nas si ti samo na još jednom dalekom putu, gde ćemo ti se jednog dana pridružiti da zajedno opet filozofiramo i slavimo lepotu. Hvala ti za oplemenjujuće trenutke. Tugu sada svi osećamo, ali znamo da ovo nije kraj. Nastavljamo gde si stao. Neka te naša ljubav zauvek greje. Vole te tvoji Aleksandra, Vojina, Joana i Andrija - rekla je Joana drhtavim glasom.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Jovan Marić ženio se tri puta, a samo ga je njegova druga bivša supruga ispratila na večni počinak. Ona je tužnoj povorci bila pored ćerki i unuka.

03:58

Ćerka u suzama i drhtavim glasom odrzala govor

Podsetimo, Jovan Marić bio je srpski psihijatar, pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964.

Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik je dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.