MARIĆ BIO SMENJEN SA FUNKCIJE AMBASADORA U NIGERIJI ZBOG AFERE "SEKSELENCIJA": Organizovao žurke za mlade Nigerijke
Preminuo prof. dr Jovan Marić, Foto: Espreso

BURNA BIOGRAFIJA

MARIĆ BIO SMENJEN SA FUNKCIJE AMBASADORA U NIGERIJI ZBOG AFERE "SEKSELENCIJA": Organizovao žurke za mlade Nigerijke

Marića su optuživali da je svojim ponašanjem sramotio Srbiju jer se diplomatskim kontaktima predstavljao kao „sekselencija“

Objavljeno:

Naš poznati psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić preminuo je u 82. godini. Marić je bio rado viđen gost u mnogim medijima gde je potpuno otvoreno govorio o svom privatnom životu.

Široj javnosti malo je poznato da je Jovan jedno vreme je bio i ambasador u Nigeriji, ali je smenjen zbog tzv. afere „Sekselencija“.

2006. godine je, nakon opoziva Srđana Hofmana s dužnosti opunomoćenog ambasadora Srbije i Crne Gore, Jovan postao novi ambasador i na toj dužnosti je ostao do 2009. godine.

U martu 2014. godine tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić postavlja Marića za ambasadora u Nigeriji, a na toj dužnosti ostaje do ostavke 2016. godine nakon tzv. afere „Sekselencija“.

Jovan Marić
Jovan Marićfoto: Zorana Jevtić

Marića su optuživali da je svojim ponašanjem sramotio Srbiju jer se diplomatskim kontaktima predstavljao kao „sekselencija“, pod izgovorom štednje nikada nije pravio prijeme za diplomate i nigerijske službenike, ali je organizovao zabave na koje su dolazile mlade nigerijske devojke.

On tvrdi da nije osramotio Srbiju kao što se pisalo u medijima, nego je za dve godine rada povećao trgovinu između Nigerije i Srbije za 63 posto, a nakon njegovog zalaganja, Nigerija nije priznala Kosovo. Za devojke s kojima je bio kaže da su mu služile kao dodatni izvor informisanja i da ne vidi ništa sporno jer je on razveden čovek.

Jovan je jednog dana obavešten da se nalazi u grupi ambasadora koji su smenjeni sa svojih funkcija, ali kaže da mu odlazak nije teško pao jer je dve godine bio u državi u kojoj je ekstremno visoka stopa kriminala, a osim toga, u to vreme je tamo harala i ebola.

Bonus video: STRES NE MORA UVEK BITI LOŠ! Psihijatar objašnjava šta je EUSTRES i na koji način nam pomaže da se prilagodimo

09:08

STRES NE MORA UVEK BITI LOŠ! Psihijatar za Kurir TV objašnjava šta je EUSTRES i na koji način nam pomaže da se prilagodimo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.