PLATI PA SE KLATI: Studenti čak ČETIRI opštine sa juga Srbije PROTESTUJU zbog odluke Saveta fakulteta
Foto: Kurir

diskriminacija

PLATI PA SE KLATI: Studenti čak ČETIRI opštine sa juga Srbije PROTESTUJU zbog odluke Saveta fakulteta

Studenti iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice i Trgovišta izrazili su nezadovoljstvo i mirni protest jer je Savet fakulteta doneo odluku da moraju da plate školarinu
Objavljeno:

Akademci iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice i Trgovišta nezadovoljni su što moraju da plaćaju školarinu, dok oni iz Preševa, Medveđe i Bujanovca ne moraju.

Na dodeli diploma subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu grupa od 21 studenta izrazila je miran protest zbog odluke saveta te institucije da studenti sa prebivalištem u Vranju, Vladičinom Hanu, Surdulici, Trgovištu i na Kosmetu retroaktivno plate školarinu. Ovom odlukom izuzeti su studenti sa teritorije Preševa, Bujanovca i Medveđe. Nezadovoljni studenti smatraju da je ovakvom odlukom povređeno načelo jednakih prava i obaveza studenata i izvršena diskriminacija na osnovu njihovih prebivališta. Napominju da je Savet Ekonomskog fakulteta u Subotici krajem septembra prošle godine doneo odluku o oslobađanju plaćanja ESPB bodova za predmete koji se upisuju na osnovnim akademskim studijama u školskoj 2016/2017. i neizmirenih dugovanja iz školske 2015/2016, precizirajući da se odluka odnosi samo na studente sa teritorije opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

HIT SVAĐA U GORNJEM MILANOVCU! Koleginice dobile TRI MILIONA DINARA, a onda je nastao HAOS!

- Ukazujemo vam odmah ovim putem da nijedan student odeljenja u Bujanovcu sa područja navedenih opština nije podneo zahtev za donošenje ovakve odluke Saveta fakulteta, što smo saznali od ostalih kolega, a to nisu učinili ni studenti iz drugih opština na jugu Srbije koji takođe studiraju na odeljenju u Bujanovcu - navode studenti u apelu koji je upućen nadležnim institucijama. Savet fakulteta je svoju odluku obrazložio sagledavanjem ekonomske situacije u ove tri opštine radi podizanja nivoa obrazovanja, a na predlog nadležnih institucija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.