ŠEST MESECI SE RADILO NA TOME: Vredelo je mnogih odricanja
Foto: Promo

POGLEDAJTE!

ŠEST MESECI SE RADILO NA TOME: Vredelo je mnogih odricanja

Takođe, obnovljena je i saobraćajnica na površini od 1400 kvadratnih metara

Objavljeno:

Povećanje broja automobila na ulicama dovelo je do sve većeg problema uobičajenog za gradske sredine – nedovoljnog broja parkirališta. Ovaj problem nije zaobišao ni Novi Sad koji je odlučan u pronalaženju adekvatnog rešenja.

Pored toga što se grade podzemne garaže u centru, osluškuju se potrebe i ostalih delova grada. Shodno tome na red je došla i rekonstrukcija parking mesta i trotoara u Ulici dr Ivana Ribara na Limanu 2, a uređenje je zaključeno ugovorom između JKP “Parking Servis” i izvođača radova.

Nakon šest meseci, koliko je bilo potrebno da se završe svi radovi, na površini od 1000 kvadratnih metara rekonstruisano je 70 parking mesta, 100 kvadratnih metara trotoara, a postavljeno je i parkiralište za 30 bicikala. Za rekonstrukciju su korištene raster ploče koje su u novije vreme najprihvatljivije ekološko i estetsko rešenje, posebno u kombinaciji sa travnatim površinama.

00:51

Rekonstrukcija parkinga i trotoara u Ulici dr Ivana Ribara

Takođe, obnovljena je i saobraćajnica na površini od 1400 kvadratnih metara, dužine od oko 250 metara i prostor uz garaže površine 1160 kvadratnih metara, što je bilo neophodno usled dotrajalosti asfaltne podloge.

U sklopu projekta “Čista Srbija, paralelno sa ovim radovima urađena je i kompletna kanalizaciona mreža.

Tokom izvođenja ovakvih radova neophodna je solidarnost i razumevanje građana i svih onih koji učestvuju u izgradnji kako bi se stvorili uslovi bolji od dosadašnjih. Konačno, benefiti se ogledaju ne samo u tome što će se ovim radovima omogućiti sigurnije i kvalitetnije parkiranje, već će stanari Ulice dr Ivana Ribara ali i svi ostali građani koji koriste ovaj deo grada, lakše svakodnevno funkcionisati i biće im komotniji život u ovom novosadskom kvartu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.