DIZAJNIRALA IH JE POZNATA KREATORKA: Pogledajte KAKO izgledaju NOVE UNIFORME Er Srbije! (FOTO)
Er Srbija, Foto: Nebojša Mandić

MOTIVI SRPSKOG KULTURNOG NASLEĐA

DIZAJNIRALA IH JE POZNATA KREATORKA: Pogledajte KAKO izgledaju NOVE UNIFORME Er Srbije! (FOTO)

Stjuardi i stjuardese su dobili nove uniforme u Er Srbiji

Objavljeno:

Povodom deset godina poslovanja pod imenom Er Srbija, srpska nacionalna avio-kompanija kreirala je nove uniforme. Novi dizajn predstavlja jedinstven spoj motiva srpskog kulturnog nasleđa sa prepoznatljivim simbolima Er Srbije.

Uniforme su javnosti predstavljene sinoć, na svečanosti povodom obeležavanja desetogodišnjice poslovanja pod imenom Er Srbija, a od danas ih nose članovi kabinske i letačke posade, zaposleni u zemaljskim službama kompanije, Premijum salonu, kao i agenti prodaje u poslovnicama srpske nacionalne avio-kompanije.

Nove uniforme Er Srbije
Nove uniforme Er Srbijefoto: Er Srbija

Uniforme su jedan od simbola svake avio-kompanije, pa se njihovom dizajnu pristupa veoma ozbiljno. Er Srbija je tim povodom organizovala konkurs na koji se prijavio veliki broj modnih kreatora. Najatraktivniju ideju, koja ujedno najviše odgovara potrebama nacionalne avio- kompanije dala je modna kreatorka Milena Bojić. Prema njenim rečima, u osmišljavanju novih uniformi Er Srbije podjednako se vodilo računa i o udobnosti i o dizajnu.

Nove uniforme Er Srbije
Nove uniforme Er Srbijefoto: Er Srbija

"Izgled uniforme je prvo što putnici vide, međutim za članove kabinske i letačke posade Er Srbije funkcionalnost je apsolutni prioritet. Na osmišljavanju i usavršavanju uniformi radili smo više od šest meseci. Potrudila sam se da kreiram uniforme koje su vizuelno atraktivne i ujedno komforne. Nadam se da sam u tome i uspela", kaže Milena Bojić. Promena uniformi Er Srbije planirana je u sklopu obeležavanja decenije poslovanja kompanije. Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek smatra da su nove uniforme u potpunosti u skladu sa suštinom Er Srbije.

Nove uniforme Er Srbije
Nove uniforme Er Srbijefoto: Er Srbija

"Naša kompanija u poslovanju neguje jedinstven spoj tradicionalnog i modernog. Ponosni na slavnu prošlost, gledamo u budućnost. S tom idejom stvarane su i nove uniforme. One nose elemente srpske tradicije i kulture, a ujedno su elegantne i savremene. Uveren sam da će ih naše koleginice i kolege s ponosom nositi i biti svojevrsni ambasadori svoje zemlje i srpske nacionalne avio-kompanije", ističe Marek. Po dizajnu Milene Bojić nove uniforme Er Srbije sašio je Luss textile. Toke je izradio studio Ercegovac, a marame i šapke Tribeka.

Bonus video:

01:39

PRVI SNIMAK NOVAKA U BEOGRADU: Pogledajte šta je Đoković uradio po sletanju na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.