SVE VIŠE IZNAMLJENIH STANOVA IMA SKIRVENE KAMERE? Evo šta kaže ZAKON na ovaj potez i u kom slučaju je DOZVOLJEN!
Zgrada, Foto: Kurir

špijuniranje

SVE VIŠE IZNAMLJENIH STANOVA IMA SKIRVENE KAMERE? Evo šta kaže ZAKON na ovaj potez i u kom slučaju je DOZVOLJEN!

Agent za nekretnine, Davorka Tasić i otkriva šta kaže Zakon o kamerama u iznajmljenim stanovima

Objavljeno:

U iznajmljenim stanovima i apartmanima sve je više skrivenih kamera. Da li vlasnici špijuniraju svoje podstanare ili je to mera opreza objašnjava agent za nekretnine, Davorka Tasić i otkriva o kakvoj praksi je danas reć i da li je ikada imala sličnih iskustava. Šta kaže zakon, a šta poštuju oni koji stanove i apartmane izdaju.

"To je potpuno protivzakonito. Time se narušava nečija privatnost. Ako se pozovete na Zakon o zaštiti podataka ličnosti, videćete da kršite njegovu privatnost i na taj način ugrožavate lice koje tu boravi. Nisam baš sigurna da bi bilo koji stanar koji dođe, da li je u pitanju stan ili stan na dan, morate ga obavestiti o tome i to mora biti javno istaknuto da je taj objekat pod nadzorom. Mislim da nemamo nijednog zakupca koji bi bio voljan da ga neko snima u objektu", zaključuje Davorka koja podseća da je u mnogim zgradama poslednjih godina ugrađen video nadzor, kao bi se zaštitili od lopova i provala.

Davorka Tasić
Davorka Tasićfoto: Printscreen/TV Prva

Kako dalje objašnjava, i ovaj potez mnogih stranara može biti zloupotrebljen s obzirom na to da se time narušava nečija privatnost i sloboda kretanja koje su Ustavom zagarantovane, pa je važno ko će imati nadzor nad tim podacima.

Bonus video:

01:30

PRODAO SAM STAN NA DORĆOLU, PRESELIO SE U NOVI SAD Uroš Ćertić sve odao za Kurir: Planiramo prinovu, OTVORIO SAM NOVI BIZNIS!

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.