LESKOVČANIN DOŽIVEO ŠOK NA PUTU ZA MAKEDONIJU: Izgubio novčanik na prelazu Preševo, a onda je stigao čudan poziv...
Granični prelaz Preševo, Foto: Dado Đilas

neverica

LESKOVČANIN DOŽIVEO ŠOK NA PUTU ZA MAKEDONIJU: Izgubio novčanik na prelazu Preševo, a onda je stigao čudan poziv...

Leskovčanin pošao na svadbu u Makedoniju i izgubio novčanik na najprometnijem mestu

Objavljeno:

Borivoje D. iz Leskovca pošao je minule subote sa celom porodicom kod rođaka u Makedoniji na svadbu, ali je na graničnom prelazu Preševo izgubio novčanik.

To je shvatio nekoliko sati kasnije, kada je morao sa istog graničnog prelaza da se vrati svojoj kući u Leskovac po dečiji pasoš kojeg je pri polasku zaboravio.

- Već je bio iznerviran što je ostavio celu porodicu da ga čeka pored prelaza i da pređe toliki put za pasoš. I kada je zatvarao vrata video je da mu nema novčanika. Pretražio je ceo automobil i nije ga našao. Ipak, gajio je nadu da je možda u onoj gužvi novčanik pružio supruzi - priča Jugmedii stariji Borivojev rođak, koji je drugim automobilom išao kod istog rođaka na svadbu.

Preševo
Preševofoto: RINA

Borivoje je stigao ponovo na granični prelaz Preševo, saznao od supruge da nije kod nje novčanik, obišao pešice prelaz, ali ga nije našao. Odlučio je da pređe granicu bez novčanika, pa šta bude.

- Pomirio se sa gubitkom, ali svima nama se pokvarilo raspoloženje - dodaje.

Svi iz Leskovca su se vratili u nedelju veče. Iste večeri na vratima porodične kuće je zazvonila komšinica Borivoja D. i pitala ga da li je on izgubio novčanik na prelazu Preševo?

Borivoje, zapravo, nije bio siguran gde je izgubio novčanik s ličnim dokumentima i novcem. Bio je zbunjen odakle komšinici informacija.

- Komšinica mu je pružila svoj telefon. Na drugom kraju bio je policajac sa graničnog prelaza na srpskoj strani. Kazao mu je da je novčanik ‘prenoćio’ pored prostorija policije i da ga je ujutru pronašao taj policajac - priča on i dodaje:

- Pravo je čudo kako ga neko drugi nije našao jer je mesto frekventno. Policajac je iz lične karte video adresu, pa je nasumice zvao ljude u toj ulici i pogodilo se da je dobio prvu komšinicu mog rođaka. Sutradan je Borivoje otišao po novčanik iz koga ništa nije nedostajalo. I tako se završila odiseja oko novčanika.

Ova priča sa srećnim krajem ispričana je da bi se odalo priznanje poštenom pronalazaču.

- Nervira me što se često o našoj policiji piše negativno jer u svakom žitu ima kukolja, ali ja verujem u čast naših policijaca i ovaj gest treba pohvaliti - priča Borivojev rođak.

On ne zna ime policajca, samo zna da su on i njegove kolege nameravale da ga deponuju u PU Vranje ukoliko ne pronađu vlasnika novčanika.

Bonus video:

00:45

Mladiću ispao novčanik, žena izašla iz auta i ukrala ga

(Espreso / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.