RADOMIR JE SA ALBANKOM LINOM IMAO DIVAN ŽIVOT: Ona je umrla, a on i deca JEDVA KRPE KRAJ SA KRAJEM
Radomir Đoković, Foto: TV Prva

PRETUŽNO

RADOMIR JE SA ALBANKOM LINOM IMAO DIVAN ŽIVOT: Ona je umrla, a on i deca JEDVA KRPE KRAJ SA KRAJEM

Radomir je živeo sa roditeljima i već je duboko zagazio u petu deceniju kada mu je majka preminula

Objavljeno:

Porodica Đoković živi u zabačenom selu Dobrače kod Arilja, u 100 godina staroj kući. Otac Radomir (65) stara se o dvoje dece, Stefanu (14) i Milici (11). Supruga Lina, koja bi ove godine napunila 50, preminula je u novembru prošle godine od posledica moždanog udara.

Radomir je živeo sa roditeljima i već je duboko zagazio u petu deceniju kada mu je majka preminula. Ostao je sam sa ocem i naredne godine je posvetio tome da se oženi. Kako u selu više nije bilo žena, a bilo je mnogo neoženjenih muškaraca, odlučio je da nađe sebi životnu saputnicu preko agencije za spajanje parova.

Posle godina lutanja po zemlji, put ga je odveo u Skadar u Albaniji, gde upoznaje buduću suprugu Linu. Nakon što je cela njena familija donela odluku da bi Radomir bio dobar suprug, posle nekoliko nedelja venčali su se i napravili svadbu.

Radomiru su to bile najlepše godine života, međusobno su se poštovali i jako zavoleli. Dobili su dvoje divne dece i postali porodica koja deli nežnost, ljubav i pažnju, ali je Lina iznenada preminula, a Radomir ostao da tuguje.

1 / 5 Foto: TV Prva

Kao brižan otac, svakoga dana decu peške prati do škole i popodne odlazi po njih. Tako dnevno zajedno pređu i po 20 kilometara. Žive od poljoprivrede i stočarstva. Gaje maline i voće.

- Bilo je trenutaka kada mi je govorila: Ja ne mogu ni ovoliko bez tebe, priseća se Radomir kroz suze, dodaje:

- Gde god sam ja odlazio išla je i ona, nismo se razdvajali. Trudili smo se da budemo srećni i uspešni. Sve je bilo super, da poželi čovek tako nešto. Srećnih trenutaka i velike pažnje…

Iako ima samo 11 godina, Milica pomaže tati da kuva, čisti kuću, ali i na njivi. Zna svašta da spremi, ali najčešće pasulj, čorbu s krompirima, supu, palačinke, prženice, voćni kolač, cicvaru…

I brat Stefan (14) je zadovoljan sestrinim kulinarskim umećem. On ocu najviše pomaže oko stoke i u polju, sa malinama.

Ekipa emisije "Radna akcija sa Tamarom" je imala mnogo razloga da uz pomoć lokalne samouprave, ovoj divnoj porodici koja je ostala bez majke i supruge, u potpunosti renovira i opremi kuću Đokovića.

Bonus video:

05:09

PREŠEVO - ĐORĐEVIĆI - BORBA ZA ŽIVOT

(Espreso / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.