"PAZI NA POHOTNE STUDENTKINJE": Srpkinja ne zna da li da sa dečkom krene u inostranstvo, on joj postavio ULTIMATUM
Devojka, Foto: Emilija Jovanović

potražila pomoć

"PAZI NA POHOTNE STUDENTKINJE": Srpkinja ne zna da li da sa dečkom krene u inostranstvo, on joj postavio ULTIMATUM

Dečko jedne devojke iz Srbije odlazi u inostranstvo na studije, a loptu odluke o budućnosti njihove veze je prebacio u njenu polovinu terena

Objavljeno:

"Da li je glup potez da za dečkom idem u inostranstvo", postavila je na Reditu pitanje jedna devojka iz Srbije, koja trenutno proživljava prave emotivne brodolome i na kantar meri svaku sitnicu kako bi donela odluku da li da ode za ljubavlju ili se posveti svom životu, obrazovanju i budućem prosperitetu u životu. Njen dečko, naime, bez ikakve dileme odlazi u inostranstvo na studije, a loptu odluke o budućnosti njiolve veze je prebacio u njenu polovinu terena.

"Imam problem jer sam u jako srećnoj i zdravoj vezi, ali se bliži fakultet i on ide u inostranstvo da studira zasigurno. Ja pre toga nisam razmišljala o tome toliko, ali sinoć mi je rekao da ćemo raskinuti kad on ode jer ne možemo na daljinu. To mi je bilo strašno jer smo oboje presrećni i prezaljubljeni i ne mogu da verujem da bi to tako ofrlje odradio. Od kada znam da će ići tražim i ja načine da odem sa njim. Je l' bi to bilo glupo? I da li je trošenje vremena da budemo zajedno ako znam da će za manje od godinu da me ostavi sigurno ako ne odem sa njim?", detaljno je iznela problem devojka i dobila brojne savete od korisnika pomenute društvene mreže.

Par
Parfoto: Profimedia

"Ne idi samo zbog njega"

"Idi samo ako i tebe tamo čeka fakultet ili posao ili neka svetla tačka. Ako ideš da bi ga čekala u stanu dok je on na predavanjima i da ne radiš ništa u svom životu, sem da budeš upućena na njega, NEMOJ. Veruj, tuga zbog raskida nije ništa koliko bi te odlazak bez lične perspektive mogao rastaviti na delove", "Rekao je da ćete raskinuti (a ustvari, on će raskinuti, a ne ti), što znači da ne planira budućnost sa tobom, što opet znači da si ti zaljubljena, a ne u jako srećnoj i zdravoj vezi. Razmišljaj o svojoj budućnosti, glupo je uopšte da čekaš da te ostavi", pisali su u komentarima.

Dečko ucenjuje devojku da krene sa njim u inostranstvo
Dečko ucenjuje devojku da krene sa njim u inostranstvofoto: Printscreen/Reddit

Neki, koji su bili u koži njenog momka, objasnili su joj da i za ovu situaciju postoji rešenje, ako obe strane žele da veza opstane, a da u njihovoj priči ona 'vuče' za oboje.

"Mila, otišao sam 2001. da studiram u Ameriku, devojka ostala u Beogradu, jer američke vize su bile nemoguća misija bez upisanog faksa ili već dogovorenog radnog mesta. Na kraj pameti mi nije padao nikakav raskid, već sam 24/7 razmišljao kako nju da dovučem u Boston. Na kraju je život otišao dalje, oboje smo nastavili svako svojim putem, ali je suština da stav tvog dečka implicira da on u suštini ne želi da podješ s njim, jer da te voli upola koliko ti njega, već bi imala bukiranu avio kartu".

Pojedini Reditori su pokušali da je upozore na sve što studentski život, pogotovu u inostranstvu, sa sobom nosi.

"Budi realna, klinci ste koji nisu počeli da zive, lik ide na faks u inostranstvo i sve što to donosi, putovanja, izlaske, mlade pohotne studentkinje. Treba biti iskren, iako se ne sviđa nekom, kakva crna veza na daljinu ili, još gore, da ideš s njim, bićes mu mama koju će da otkači kad se formira. Ok, ima mala šansa da neće, ali baš mala, a s obzirom na to da je već hteo da prekine, budimo realni - ne upadaš ti u taj mali postotak".

Bonus video:

00:30

U DEVETOJ DECENIJI ŽIVOTA BRANI DOKTORSKE STUDIJE! OVO obavezno radi pred ispit! Dušan Pejin za Kurir TV: Ja ne mogu bez ovoga

(Espreso / BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.