Radnici i dalje u štrajku, a "Goša" dobila novog direktora! Štrajkačima poručeno: Počnite da radite i biće vam isplaćeno po 100.000 dinara!
Foto: Printscreen / N1

štrajk se nastavlja

Radnici i dalje u štrajku, a "Goša" dobila novog direktora! Štrajkačima poručeno: Počnite da radite i biće vam isplaćeno po 100.000 dinara!

Fabrika vagona u Smederevskoj Palanci dobila novog generalnog direktora
Objavljeno:

Novi generalni direktor fabrike šinskih vozila "Goša" je Milutin Šćepanović, saznaju "Novosti" u toj fabrici. Šćepanović je na ovo mesto došao nakon promene vlasnika, kada je slovačka kompanija ŽOŠ "Trnava" fabriku prodala kiparskoj firmi "Lisnard Holdings limitid".

FIRMA SA KIPRA KUPILA FABRIKU? Radnici Goše i dalje štrajkuju, ne dobijaju NI DINAR! (FOTO)

Iako je bilo najava da bi ove sedmice fabriku trebalo da poseti i novi poslodavac, zasad je, kako saznajemo, ta poseta odložena. Štrajkačima je upućen poziv da se vrate u pogone.

Tužna sudbina radnika iz "Goše": Izbacili ga iz autobusa jer nije imao novca za kartu, došao na posao i OBESIO SE ZBOG BEDE!

- Novi direktor je pozvao radnike da počnu da rade i obećao da će zahtev o isplati 100.000 dinara po radniku moći da se ispuni, ali u ratama. To nije prihvaćeno, i štrajk se nastavlja - kaže Bojan Đorđević, predstavnik Štrajkačkog odbora.

Đorđević navodi da nema garancija novog poslodavca da će započeti rešavanje suštinskih problema, a to su opstanak fabrike, isplata zarada, povezivanje staža, overa zdravstvenih knjižica. Radnicima se duguje oko 20 plata, tri godine nisu im uplaćeni doprinosi, koliko nemaju ni zdravstvene knjižice. Prošle nedelje isplaćena im je jednokratna pomoć Vlade Srbije u iznosu od po 60.000 dinara.

Zaposleni štrajkuju tri nedelje, nakon samoubistva kolege u fabričkom pogonu.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.