JUTROS U JEDNOM GRADU SAMO 1 STEPEN! Narednih dana u Srbiji velike OSCIJALIJE U TEMPERATURI, biće i do 30 stepeni
Vremenska prognoza, Foto: Zorana Jevtić

vremenski rolerkoster

JUTROS U JEDNOM GRADU SAMO 1 STEPEN! Narednih dana u Srbiji velike OSCIJALIJE U TEMPERATURI, biće i do 30 stepeni

U narednom periodu i dalje uglavnom suvo

Objavljeno:

Nastavlja se uticaj anticklona i veoma stabilnog vremena, dok nas u narednom periodu očekuju česte temperaturne oscilacije.

Današnje jutro u Srbiji osvanulo je vedro i veoma hladno, u dolinama i kotlinama sa maglom. Minimalna temperatura u Sjenici spustila se na 1°C. U ostalim predelima Srbije temperatura se kretala od 3 do 9°C, u Beogradu je bilo najtoplije sa 10°C.

Ipak, pred nama je sunčan i relativno topao dao za ovo doba godine. Maksimalna temperatura biće od 23 do 27°C, u Beogradu do 25°C.

Lepo vreme u Beogradu
Lepo vreme u Beogradufoto: Tamara Trajković

Zbog približavanja hladnog fronta sa severa i jugozapadnog strujanja ispred njega, u noći ka nedelji na severu Srbije očekuje se znatno toplije jutro sa temperaturom do 15°C, dok će na jugu i dalje biti vrlo hladno, uz minimalne temperature od 5°C.

Tokom dana biće veoma toplo, a maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C.

Tokom dana očekuje se povećanje oblačnosti, a prodor hladnog fronta doneće skretanje jugozapadnog vetra na veoma jak severozapadni vetar i osetniji pad temperature vazduha, a kiša i pljuskovi očekuju se tek ponegde i to uglavnom na zapadu i jugozapadu Srbije.

Osećaj hladnoće najviše će se osetiti u ponedeljak. Nakon jutarnjih 4 do 10°C, tokom daa biće od 15 do 20°C, u Beogradu do 17°C. Očekuje se promenljivo oblačno.

U noći ka utorku i u utorak očekuje se još jedno naoblačenje, ponegde sa kišom.

Kiša
Kišafoto: Aleksandra Čolić

Očekuje se i toplije, uz temperature od 20 do 25°C.

Od srede do sledećeg vikenda očekuje se sunčano i osetno toplije, uz prave letnje temperature. One će biti i preko 25°C, a očekuje se i do skoro 30°C.

Postepeni pad temperature očekuje se oko 15. oktobra.

Prema trenutnim prognozama nema na vidiku da nas uskoro očekuje ono pravo jesenje zahlađenje.

Dakle, narednih sedam dana tokom dana očekuju se velike amplitude temperature vazduha, pa se očekuje da dan bude topliji i za više od 20 stepeni u pojedinim mestima Srbije.

Bonus video:

02:33

TOPLA JESEN MAMI NA PUTOVANJA! U Srbiji popularne banje i planine, Budimpešta najeftinija, a evo koja je NAJTRAŽENIJA destinacija

(Espreso / Telegraf / Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.