SUTRA NAS ČEKA SNEG! Oblačite jakne, spremite rukavice! Evo dokle će trajati ovo nenormalno vreme!
Foto: Miloš Miškov

ledeno

SUTRA NAS ČEKA SNEG! Oblačite jakne, spremite rukavice! Evo dokle će trajati ovo nenormalno vreme!

Narednih dana nas očekuje veliko zahlađenje uz obilne padavine, koje može izazvati velike probleme u poljoprivredi
Objavljeno:

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na visokim planinama i sa snegom.

Posle podne u severnim, uveče i tokom noći i u centralnim krajevima, očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni, jutarnja temperatura od 7 do 11, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

Stan u GRČKOJ možete kupiti za SAMO 20.000 evra! Ali, ima jedna začkoljica!

Upozorenje RHMZ

U Srbiji se od utorka, 18. aprila do petka 21. aprila očekuju lokalno obilne padavine, naročito u sredu, kada će u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima zemlje pasti između 20 i 40 milimetara kiše za 24 sata, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

foto: Zorana Jevtić

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da stiže značajno zahlađenje od utorka.

- U sredu, četvrtak i petak će biti najhladniji dani, kada će temperatura biti svega nekoliko stepeni iznad nule. Sneg će padati i u nižim predelima, a do stvaranja snežnog pokrivača će doći i u brdsko-planinskim delovima - rekao je Todorović.

SRBIJI PRETE POPLAVE U NAREDNIH 48 SATI! Oglasio se Sektor za vanredne situacije sa zabrinjavajućom porukom!

Da se zima, koju smo već ispratili, ne šali, i planira povratak u velikom stilu, govori i podatak da se na planinama očekuje čak između 20 i 30 centimetara snega!

foto: Filip Plavčić

- Prestanak i slabljenje padavina možemo da očekujemo oko 22. aprila, kada će temperature početi da rastu. Ipak, u subotu u nedelju ujutru nas čeka jutarnji mraz. Prolećne temperature od 24. aprila, kada će biti iznad 20 stepeni - najavljuje poznati srpski meteorolog.

Ipak, on je dodao da će se promenljivo vreme zadržati sve do maja, kada će povremeno biti kratkotrajnih kiša i manjih zahlađenja.

NIČE JOŠ JEDAN BEOGRAD NA VODI: Evo u kom delu prestonice će se graditi!

Ovakvo naglo zahlađenje je katastrofa za voćarstvo. Plastenici neće pretrpeti štetu, ali može da strada voće, posebno kajsija i malina. Zadimljavanje može da pomogne, ukoliko dugo ne potraje mraz.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.