BORBA ZA BOLJE SUTRA: Apel za donacije i pomoć za Anu Njagulov
Ana Njagulov, Foto: Fondacija Pokreni život, Privatna arhiva

202 NA 3800

BORBA ZA BOLJE SUTRA: Apel za donacije i pomoć za Anu Njagulov

Roditelji Ane su neprestano ulagali napore u Anin razvoj

Objavljeno:

Mala Ana Njagulov, rođena 30. aprila 2022. godine, započela je svoju životnu borbu od samog rođenja. Nažalost, njen životni put je bio ispunjen izazovima i medicinskim poteškoćama koje su zahtevale neprestanu brigu i podršku od strane njenih roditelja.

Na samom početku svog života, Ana je dijagnostikovana sa sepsom, a njeni bubrezi nisu pravilno funkcionisali. Osim toga, imala je proširene moždane komore i urinarnu infekciju. Ova serija ozbiljnih zdravstvenih problema postavila je temelje za njenu dugotrajnu borbu.

Ana Njagulov
Ana Njagulovfoto: Privatna arhiva

Sa osam meseci, Ana je dobila dijagnozu R62, što ukazuje na usporeni psiho-motorni razvoj. Ovaj izazov dodatno je otežao njen put ka zdravlju i normalnom razvoju. Takođe, kasnije su usledile dijagnoze P94.2, koja označava hipotoniju mišića, i I37.0, koja označava stenozu plućne valvule. Ovo je dodatno opteretilo Aninu porodicu, jer su morali da se nose sa kontinuiranim medicinskim tretmanima i naporima kako bi joj pružili najbolju moguću negu.

Roditelji Ane su neprestano ulagali napore u Anin razvoj. Sprovodili su stimulacione tretmane, fizikalne terapije i rehabilitaciju, a boravak u Banji Koviljači doneo je nekoliko pozitivnih pomaka u njenom stanju. Međutim, i dalje je vidno zaostajala u razvoju u poređenju sa svojim vršnjacima.

Ova hrabra devojčica sada treba našu podršku. Novčana sredstva su neophodna kako bi se finansirali dalji fizikalni tretmani, dodatna genetska ispitivanja, medicinski pregledi i, možda najvažnije, nastavak lečenja u inostranstvu, gde se mogu pružiti specijalizovane metode i terapije koje će pomoći Ani da napreduje u svom razvoju.

Svi mi imamo priliku da doprinesemo Aninom boljem sutra. Bilo da se radi o malim ili velikim donacijama, svaka pomoć je od suštinskog značaja.

Ana Njagulov
Ana Njagulovfoto: Fondacija Pokreni život

Evo kako možete pomoći:

Slanjem SMS poruke na broj 202 na broju 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001713690-76

Uplatom na devizni račun: 160-6000001713938-11

Bonus video:

02:47

DRAMATIČNI APEL DIREKTORA KBC KOSOVSKA MITROVICA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.