DEFINITIVNO NAM STIŽE ZAHLAĐENJE: Meteorolog Ristić u najnovijoj prognozi najavio i mogući SNEG, a evo i gde!
Ivan Ristić, Foto: Kurir TV/PRINTSCREEN/ILMETEO.IT

promena vremena

DEFINITIVNO NAM STIŽE ZAHLAĐENJE: Meteorolog Ristić u najnovijoj prognozi najavio i mogući SNEG, a evo i gde!

Meteorolog Ivan Ristić najavio je danas na svom Fejsbuku promenu vremena

Objavljeno:

Meteorolog Ivan Ristić najavio je danas na svom Fejsbuku promenu vremena.

- Kratkotrajno jače jesenje zahlađenje oko 10. oktobra sve izvesnije, zatim kao po kalendaru od 12. oktobra MIHOLJSKO leto, kopiram početak moje sezonske prognoze ko je nije pročitao:

- Početak oktobra veći deo Evrope biće pod uticajem islandskog ciklona i afričkog anticiklona nazvanog APOLON koji donosi prave letnje temperature u zapadnu i jugozapadnu Evropu u Španiji maksimumi će se kretati oko 35°C. U drugoj polovini prve nedelje oktobra, tačnije oko 5. oktobra u severnu Evropu dolazi POLARNI VORTEKS i donosi hladan artički vazduh ali i prve snežne pahulje. Hladan artički vaduh kretaće se na istok i jugoistok i do kraje prve dekade oktobra zahvatiće veći deo istočne Evrope.

Prvi sneg se očekuje u Skandinaviji, pribaltičkim zemljama i evropskom delu Rusije. Naš region a i samim tim naša zemlja biće na granici svih ovih sistema ali ne bi bilo iznenađenje da deo hladnog vazduha dođe i do nas i uslovi prvo jače jesenje zahladjenje. U svakom slučaju nakon toga posle Miholjdana 12. oktobra hladan vazduh iz istočne Evrope polako će ustupati mesto toplijem sa zapada i doći če ponovo do porasta temperatura kod nas i na istoku Evrope", napisao je Ristić na svom Facebook nalogu.

Bonus video:

08:10

SLOBODAN SOVILJ: Vremenska prognoza za JESEN I ZIMU

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.