NEREALNA PRIČA: SRPSKA DECA spavaju zarobljena na aerodromu, OVO JE RAZLOG KOJI ĆE VAS ZAPREPASTITI! (FOTO)
Foto: Kurir.rs

katastrofa!

NEREALNA PRIČA: SRPSKA DECA spavaju zarobljena na aerodromu, OVO JE RAZLOG KOJI ĆE VAS ZAPREPASTITI! (FOTO)

Trinaestoro dece iz Srbije od nedelje uveče je "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru. Prvi avion koji je treba da ih vrati poleteo je iz Beograda
Objavljeno: 23:00h

Deci carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva, potvrđeno je u Ambasadi Srbije u Nikoziji.

Danas bi trebalo da se vrate u Srbiju, izjavio je sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić rekao je u 22.45 treba da dođu dva aviona po njih.

"Treba da dođu dva aviona po nas, s tim što ne možemo svi da stanemo u njih, pa će nas troje da ostane i vratićemo se 19. aprila", dodao je on.

Kako Kurir saznaje u 20.20 je poleteo prvi avion Er Pinka, a očekuje se da će deca sleteti u Beograd oko 2 sata i 30 minuta posle ponoći. Još jedan avion je spreman za poletanje.

foto: Kurir.rs

Kako je ranije objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smešteni negde na grčkom delu ostrva.

Prvi avion iz Beograda otišao po decu zarobljenu na Kipru! (FOTO)

"Deca je trebalo da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na 'okupiranoj' strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj deo", rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

Vođa puta i direktor KUD "Izvor" Dejan Tošić objasnio je da je to društvo trebalo da gostuje na festivalu folklora u mestu Girne (na grčkom Kirenija).

"U Larnaku smo krenuli juče oko ponoći i sleteli smo noćas oko dva sata po našem vremenu. Predali smo pasoše i pokazali pozivna pisma i veći deo grupe je prošao bez problema. Međutim ođednom je jedan carinik počeo da pravi problem i svi smo vraćeni. Smetalo mu je to što idemo u turski deo i što ćemo igrati tamo u parlamentu", objasnio je Tošić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.