NARANDŽASTI METEO ALARM NA SNAZI U SRBIJI: Narednih dana nas očekuju KIŠA i SNEG!
Foto: Printscreen/meteoalarm.rs

upozorenje

NARANDŽASTI METEO ALARM NA SNAZI U SRBIJI: Narednih dana nas očekuju KIŠA i SNEG!

Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje
Objavljeno:

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 24. aprila, na području cele Srbije očekuju se obilne padavine. Kiša je moguća u celoj zemlji, a biće i snega.

U utorak ujutru biće uglavnom vedro i hladno, ponegde slab mraz. U toku dana naoblačenje s kišom, u višim planinama sneg.

Uveče i noću pojacanje padavina i severnog vetra.

U sredu, četvrtak i petak oblačno, hladno, vetrovito, kišovito, u brdsko-planinskim predelima sneg, na visinama iznad 800 m stvaranje snežnog pokrivača visine 10 do 30 cm. U noćnim i jutarnjim satima kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Ukupna količina padavina od 20 do 50 mm. U sredu će biti na snazi narandžasti meteoalarm za područja zapadne, jugoistočne, jugozapadne Srbije i Kosovo i Metohiju, a žuti u ostalim delovima zemlje usled snežnih padavina i obilnih kiša. U subotu i nedelju ujutro hladno sa slabim mrazem, danju pretežno sunčano i malo toplije. U ponedeljak naoblačenje.

Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe. Žuti meteoalarm znači potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima i ne preduzimati nepotrebne rizike.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.