OVI MALIŠANI SU PRAVI HEROJI SRBIJE! Đaci snimili spot o vršnjačkom nasilju, od poruke ćete se NAJEŽITI! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Maja Z. Bisercic

bravo deco!

OVI MALIŠANI SU PRAVI HEROJI SRBIJE! Đaci snimili spot o vršnjačkom nasilju, od poruke ćete se NAJEŽITI! (VIDEO)

Cilj đaka Osnovne škole "Sveti Sava" bio je upravo u tome da pokažu da zajedno mogu da pobede nasilnike, i da je ruka prijateljstva izlaz iz začaranog kruga nasilništva!
Objavljeno: 22:59h

Đaci Osnovne škole "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici napravili su kratak video o vršnjačkom nasilju i uz pomoć svoje nastavnice engleskog jezika, Maje Biserčić poslali su snažnu poruku nasilnicima, ali i svim svojim vršnjacima na engleskom.

„Budi drugačiji“, „Pomozi prijatelju“, „Prijavi nasilje“, „Budi uviđajan“, „Stop vršnjačkom nasilju“, Nisi sam“ neke su od poruka na kraju samog emotivnog videa, gde su se đaci pokazali ako sjajni glumci, ali i činile iskreno verujući u ove poruke.

ZAŠTO O OVOM NIKO NE PRIČA?! Horor u srpskim školama: Povređeno na desetine dece!!! (VIDEO)

Kratak snimak koji su snimili đaci ove škole pokazuje šta se nasilje zapravo, ali i kako se mališani mogu zaštititi međusobno.

foto: Printscreen

Mališani koji su učestvovali u snimanju ovog videa su pravi mali heroji. Ne samo što su dobri glumci, već su pokazali da će pre svega - biti dobri ljudi.

Kako je vršnjačko nasilje postalo svakodnevica, a dve trećine dece bar jednom je bilo izloženo napadu svakodnevno čitamo dramatične naslove o ovom društvenom problemu.

MAJKA OBJAVILA STRAVIČNE SLIKE SINA: Dete joj godinama trpi vršnjačko nasilje, škola ćuti!

Ono što je najstrašnije pored nasilja koje trpe žrtve maloletnih delinkvenata jeste zvanični podatak koji pokazuje da u 85 odsto slučajeva detetu žrtvi nasilja ne pomogne - niko!

Cilj đaka Osnovne škole "Sveti Sava" bio je upravo u tome da pokažu da zajedno mogu da pobede nasilnike, i da je ruka prijateljstva izlaz iz začaranog kruga nasilništva! Evo kako su oni to uradili:

Podsetimo na neke od najstrašnijih slučajeva vršnjačkog nasilja, koja su iznova i iznova potresali Srbiju!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.