OVO JE NAJVEĆI GREH KOD SRBA, SAMO 1 STVAR MOŽE DA NAS SPASE: Evo kako je govorio vladika Nikolaj Velimirović
Vladika Nikolaj Velimirović, Foto: Printscreen

mudre reči

OVO JE NAJVEĆI GREH KOD SRBA, SAMO 1 STVAR MOŽE DA NAS SPASE: Evo kako je govorio vladika Nikolaj Velimirović

Takođe je jednom prilikom mnogima otvorio oči govoreći o najcrnjem srpskom grehu

Objavljeno: 11:37h

Vladika Nikolaj Velimirović rođen 1881. godine, u selu Lelić nedaleko od Valjeva. Njegovi roditelji, Dragomir i Katarina imali su devetoro dece od kojih su preživela samo dvojica sinova Nikolaj i Dušan, da bi i Dušan poginuo 1914. godine, a Nikolaj se zamonašio.

Postao je jedan od najcenjenijih vladika, nije štedeo reči kada hvali naš narod, ali mu nije bilo strano ni da nam uputi po koju kritiku i ukaže na greške koje pravimo. On je otkrio kako se nasleđuje greh predaka i istakao da taj greh nikoga ne može zaobići.

Takođe je jednom prilikom mnogima otvorio oči govoreći o najcrnjem srpskom grehu.

Najčemerniji srpski greh – nesloga. Mnogi zaboravljaju da su četiri slova S ispisana okolo krsta. U krstu je sloga, a ne u slovima. Kada bi svi Srbi to znali i krstu se poklonili, brzo bi se složili. Ali mnogi vide četiri slova, a ne vide krst. Krst stvara slogu, a sloga Srbina spašava – objasnio je vladika.

Bonus video: TITO KADA JE ČUO ŠTA PATRIJARH VOZI SAMO JE DAO OVO NAREĐENJE! Unuk Josip Broza otkrio: Crkva nije smela da se meša u posao države

01:07

TITO KADA JE ČUO ŠTA PATRIJARH VOZI SAMO JE DAO OVO NAREĐENJE! Unuk Josip Broza otkrio: Crkva nije smela da se meša u posao države

(Espreso/Still.kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.