ALEKSEJ (9) JE DEČAK VESELOG DUHA KOME TREBA NAŠA POMOĆ: Od VAŽNE OPERACIJE ga deli 324 HILJADE DINARA!
Aleksej Grnja, Foto: Prinstcreen/youtube/Radio-televizija Vojvodine

449 na 3030

ALEKSEJ (9) JE DEČAK VESELOG DUHA KOME TREBA NAŠA POMOĆ: Od VAŽNE OPERACIJE ga deli 324 HILJADE DINARA!

Do sada je prikupljena određena količina sredstava, ali to svakako nije dovoljno

Objavljeno:

Aleksej Grnja je devetogodišnji dečak koji boluje od cerebralne paralize. Mesečni lekarski troškovi za njega su prilično visoki, ali sada je potreban novac i za operaciju, koja bi mogla da se sprovede već početkom narednog meseca.

Ovaj harizmatičan dečak veselog duha, učenik je trećeg razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Novom Sadu. Tu je okružen drugarima, koji su ga lepo prihvatili i koji se trude da mu olakšaju boravak u školi i učine ga lepim i zabavnim. Pored drugara, Aleksejeva učiteljica je takođe jedna od najzaslužnijih za pomoć i podršku koju on dobija upravo u školi.

"Aleksej je vrlo jedno veselo dete, željno da sazna mnogo toga, ali nažalost ono što ga sprečava je da sa ostalim đacima trči, da radi fizičko da se šeta sa njima". izjavila je Zdenka Rajković, učiteljica.

Aleksej Grnja
Aleksej Grnjafoto: Prinstcreen/youtube/Radio-televizija Vojvodine

Cerebralna paraliza dečaku je dijagnostikovana ubrzo nakon rođenja. Njegova bolest zahteva veliku brigu i svakodnevne odlaske kod različitih stručnjaka, koji rade na poboljšanju njegovog stanja.

"Kada dete ima cerebralnu paralizu neophodno je da bude upućeno u svakodnevne maltene fizikalne tretmane, da ide kod logopeda, defektologa, tiflologa, da ima tretmane iz svih oblasti njegovog razvoja, motoričkog, psihičkog, kognitivnog i tako dalje", saopštila je Jasmina Grnja, Aleksejeva majka.

Do sada je prikupljena određena količina sredstava, ali to svakako nije dovoljno. Kako bi Aleksej otišao na operaciju, potrebno je skupiti sumu od 324 hiljade dinara. Svako ko je u mogućnosti može da pošalje 449 na 3030 ili izvrši uplatu putem dinarskog ili deviznog računa.

Bonus video:

00:20

ESPRESO: Pomoć za malog Novaka Ćuruviju

(Espreso / RTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.