NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-A: Kiša i pljuskovi se sada "SELE" u ove KRAJEVE, očekujte i GRMLJAVINU
Kiša, Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

HAOS SE SPREMA

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-A: Kiša i pljuskovi se sada "SELE" u ove KRAJEVE, očekujte i GRMLJAVINU

Ranije jutros su upozorili na pojavu kiše ili kratkotrajnih pljuskova ujutro i pre podne na jugu i istoku zemlje, a od sredine dana mestimično i u ostalim predelim

Objavljeno: 13:57h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novu najavu za kišu i pljuskove u Srbiji. Ranije jutros su upozorili na pojavu kiše ili kratkotrajnih pljuskova ujutro i pre podne na jugu i istoku zemlje, a od sredine dana mestimično i u ostalim predelima, sada se kiša "seli" u druge krajeve.

- Tokom popodneva u jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima Srbije ponegde kiša ili kratkotrajni plјusak sa grmlјavinom - navodi se u najnovijem obaveštenju RHMZ-a.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

RHMZ je jutros već upozorio na pljuskove za određene delove Srbije.

U Srbiji danas promenljivo oblačno

Ranije jutros je najavljeno da će u Srbiji danas biti promenljivo oblačno vreme, mestimično s kišom. Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar, a na jugu Banata povremeno i jak.

Najniža temperatura će se kretati od 12 do 18, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U delovima Beograda moguća kiša od sredine dana

U Beogradu će, prema vremenskoj prognozi, biti promenljivo oblačno, dok sredinom dana i posle podne u pojedinim delovima grada postoji mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuska.

Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni vetar, dok će se najniža temperatura kretati od 15 do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura će u prestonici biti oko 28 stepeni.

Ponedeljak i utorak najtopliji dani

U narednom periodu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplo, u većini mesta sa temperaturom od 28 stepeni do 32 stepena, a najtopliji dani biće ponedeljak i utorak, prognoza je RHMZ-a.

Ponegde se očekuju i kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Bonus video:

04:48

Ako sledi grmljavina, posebno u prirodi, ne čekajte, morate da znate ovo

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.