U OVIM DELOVIMA SRBIJE ĆE DANAS BITI PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM: Nigde ne krećite bez kišobrama
Foto: Zorana Jeftić

vreme u srbiji

U OVIM DELOVIMA SRBIJE ĆE DANAS BITI PLJUSKOVA SA GRMLJAVINOM: Nigde ne krećite bez kišobrama

Najniža temperatura će se kretati od 13 do 19 stepeni, a najviša od 24 do 29 stepena

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i toplo, na severu i zapadu uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, koji će biti izraženiji na istoku i jugoistoku zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 13 do 19 stepeni, a najviša od 24 do 29 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo. Sredinom dana i posle podne u pojedinim delovima grada uz mogućnost kratkotrajne kiše ili pljuskova. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od 17 do 19 stepeni, a najviša dnevna oko 29 stepeni Celzijusa.

Vremenska prognoza, Pljuskovi, Grmljavina, Padavine, RHMZ
foto: Iljustracija, EPA-EFE/ LUKASZ GAGULSKI

U Srbiji će naredne sedmice u većini dana biti promenljivo oblačno, suvo i toplo vreme sa dužim sunčanim intervalima i najvišom dnevnom temperaturom od 28 do 31 stepen. U utorak će biti mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom koji će u sredu biti samo lokalna pojava u brdsko-planinskim predelima, a za vikend se očekuje novo prolazno naoblačenje sa severozapada sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 17. septembar 2023:Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim problemima. Meteoropatske reakcije u formi reumatskih bolova i promenlјivog raspoloženja očekuju se pretežno u oblastima sa pojačanim vetrom.

Bonus video:

00:13

Grmljavina u Beogradu

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.