"SEDIŠTA U OVOM DELU AVIONA IMAJU VEĆE ŠANSE ZA PREŽIVLJAVANJE": Bivša stjuardesa Tina dala VAŽAN SAVET! (VIDEO)
Tina Grabež, Foto: Printscreen/Instagram/tinagrabez

ovo su najvažniji minuti tokom leta

"SEDIŠTA U OVOM DELU AVIONA IMAJU VEĆE ŠANSE ZA PREŽIVLJAVANJE": Bivša stjuardesa Tina dala VAŽAN SAVET! (VIDEO)

Saveti koji mogu da vam spasu život

Objavljeno:

Strah od letenja javlja se kod mnogih ljudi, čak i onih kojima nije prvi put da se nađu nekoliko hiljada metara iznad tla.

Avionski kvarovi se dešavaju, ali šta je to na šta treba da obratite pažnju kako biste bili bezbedni?

Poznata bivša stjuardesa iz Srbije, Tina Grabež, nedavno je na Tik Toku objavila video snimak u kojem je otkrila male savete za bezbedniji let.

Tina naglašava da statistički gledano, sedišta u zadnjem delu aviona imaju oko 40 odsto veće šanse za preživljavanje.

„Može da se zapali desni motor i izbije požar u nekom delu aviona. U tom slučaju želite da budete što dalje od tog dela. Uvek locirajte izlaz u slučaju opasnosti ili još bolje sedite pored izlaza u slučaju opasnosti. Takođe, pokušajte da ostanete pribrani, svesni i vezani jer ako avion krene da pada, želite što duže da ostanete u njemu. Nikako ne želite da ispadnete iz njega. Nosite obuću u kojoj možete da trčite i potencijalno plivate. Nemojte pokušavati da iznosite torbe iz aviona jer ćete zablokirati i sebe i druge, samo se sklonite što pre“, savetovala je.

„Uvek zapamtite, prvih pet minuta od poletanja i poslednjih osam minuta pred sletanje su najopasniji. Zato je važno da u tom periodu ne zaspite makar dok stjuardese ne krenu da služe hranu“, poručila je svim putnicima.

Bonus video:

01:32

BILI SMO KOD ŠAPCA, AVION SE ODJEDNOM OKRENUO I PUN GAS GORE Horor iskustvo Beograđanke: Najgore je kako su nas tretirali

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.