Branku i njenog slepog sina teraju na ulicu zbog duga koji želi da plati! JOŠ JEDNA PLJAČKA SUDSKIH IZVRŠITELJA?
Foto: N1 printscreen

sramota

Branku i njenog slepog sina teraju na ulicu zbog duga koji želi da plati! JOŠ JEDNA PLJAČKA SUDSKIH IZVRŠITELJA?

Beogradska porodica Havatmi mogla bi uskoro da ostane na ulici zbog toga što je bila prevarena pre 25 godina
Objavljeno: 10:11h

Piramidalna štednja, koja je bila aktuelna u Srbiji devedesetih godina prošlog veka, ostavila je mnoge prevarene žrtve za sobom, koje se i dan danas suočavaju sa posledicama. Tako bi jedna beogradska porodica uskoro mogla da ostane bez stana, zbog duga od 6.000 maraka, starog 25 godina.

DRAMA NA SENJAKU ZAVRŠENA: Od izvršitelja ni traga, ŽENA I NJEN SIN OSTAJU U SVOJOJ KUĆI! (VIDEO)

Beograđanki Branki Havatmi i njenom sinu, izvšitelji su zakucali na vrata, iako ih, kako tvrde, o odluci o prodaji stana nikada niko nije obavestio.

Zbog duga koji je početkom devedesetih godina napravila kao žrtva piramidalne pljačke, Branka Havatmi i njen sin uskoro bi mogli da se nađu na ulici. Ona je, kaže, bila spremna da plati dug koji je određen presudom, ali izvršitelj joj to nije omogućio, već je prodao stan.

UČE DECU O ANALNOM SEKSU I HOMOSEKSUALNOSTI: Klince u Srbiji će seksualno edukovati, nekima je to kul, a neki imaju ozbiljne zamerke!

„Meni izvršitelj, Nenad Botrić, nije dozvolio da izvršim svoju dužnost isplate tih troškova, jer mi nije dostavio specifikaciju potraživanja, obavestili smo ga pre prodaje stana da sve troškove plaćamo, on je radio kako je on video situaciju i tako mi je prodao stan“, objašnjava Branka Havatmi.

Isto što i Havatmijevi, tvrdi i njihov advokat, koji celu stvar naziva izvršiteljskim manifetlukom. Izvršitelj mu, kaže, nije dostavio dokumentaciju o dozvoli za izvršenje, ni o prodaji stana, ni obračun ukupnog duga sa kamatama i svim troškovima.

CELA SRBIJA NA LEKOVIMA ZA SMIRENJE: Za godinu dana popijemo milione!

„Radi se po mom dubokom uverenju o dilu - cilj je bio da se stan uzme. Od prvog dana. Nije bio cilj da se dug naplati. Jer sve radnje koje su činjene radjene su u tom cilju. A Branka i ja kao njen punomoćnik ni sad ništa ne znamo.

Pozivajući se na zakon, advokat Branke Havatmi je od januara do danas devet puta Prvom osnovnom sudu u Beogradu pisao žalbe i zahteve za dostavu dokumentacije. Umesto odgovora, na adresu Havatmijevih stigao je izvršitelj: „Zar ću ja sa 70 godina da izađem na ulicu sa invalidnim sinom koji je težak invalid?“, pita Branka Havatmi.

Konačnu reč treba da da sud.

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.