Psić je 15 dana bio zarobljen u šahtu! Vatrogasci su odbili da pomognu, niko nije pokušao da ga izvuče dok se nisu pojavili HEROJI! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Marko Spiric

junak iz vranja

Psić je 15 dana bio zarobljen u šahtu! Vatrogasci su odbili da pomognu, niko nije pokušao da ga izvuče dok se nisu pojavili HEROJI! (FOTO)

- Što je najtužnije, u šahti smo pronašli flašu vode koju joj je neko verovatno ubacio unutra. Kao da je čovek - kaže Marko
Objavljeno:

Petnaest punih dana pas je bio zarobljen u šahtu. Hranu je dobijao od ljudi koji su je ubacivali unutra, ali niko nije pokušao da ga izvuče. Niko, dok se nisu pojavili Marko i Draga.

Naime, kako je za Petface ispričao Marko Spirić, jednog dana je primio poziv iz Vranjske banje da se nesrećni pas nalazi u šahtu, da je tu 15 dana i da niko još nije pokušao da ga odatle i izvuče. Odmah je znao šta mu je činiti.

"Pozvali smo vatrogasce i rekli su nam da im je komandir zabranio da idu, jer je - po njegovim rečima - to "samo pas".

Dodao je da životinje nisu njihova nadležnost, a da je čovek u pitanju priskočili bi u pomoć. Draga i ja smo seli u auto, odmah i otišli na lice mesta. Šatha je duboka 2 metra, nalazi se ispod stacinoara, pored reke", kaže Marko.

Kako je objasnio, nije tu bilo puno vremena za razmišljanje – bez ikakvih merdevina, spustio se u rupu, a ženkica stara do šest meseci mahala je repićem čim ga je ugledala.

foto: Printscreen/Facebook/Marko Spiric

- Uzeo sam je u ruke, skakutala je od sreće i radosti što je spasena. Nahranili smo je granulama koje je ponela Gaga, bila je gladna i žedna. Što je najtužnije u šahti smo pronašli flašu vode koju joj je neko verovatno ubacio unutra. Kao da je čovek - kaže Marko.

Kada su se sa ženkicom našli na sigurnom, Marko i Draga su odmah zamolili meštane da saniraju rupu ili je bar prekriju nečim, kako se ovakve stvari ne bi dešavale.

- To su opasne stvari, jer svako je u opasnosti - i prolaznici i deca i životinje, nažalost", dodao je Marko.

(Espreso.co.rs / Petface. net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.