OBRATITE PAŽNJU NA NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Stižu JAKI PLJUSKOVI sa GRMLJAVINOM, evo i kada tačno
Kiša, Foto: Beta / Dragan Gojić

UPOZORENJE RHMZ-A

OBRATITE PAŽNJU NA NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Stižu JAKI PLJUSKOVI sa GRMLJAVINOM, evo i kada tačno

U ostalim delovima Srbije je na snazi žuti meteo alarm. "Vreme može biti opasno (potencijalno)

Objavljeno:

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) objavljeno je još jedno upozorenje koje se odnosi na intenzivne pljuskove sa grmljavinom.

"Upozorenje za područje Srbije na intenzivne pljuskove sa grmljavinom tokom večeri i noći, kao i sutra tokom dana (za noć 3. na 4. i 4. septembar). Pljuskovi i grmljavine koji se, kao lokalna pojava, od sredine dana očekuju u Vojvodini, u večernjim satima će se intenzivirati prvo u zapadnoj Srbiji, a u toku noći i u ponedeljak i u ostalim krajevima južno od Save i Dunava, uslovljavajući količine padavina od 20 do 50 mm, lokalno i više", navedeno je.

Kiša
Kišafoto: Kurir

RHMZ je takođe objavio i hidrološku najavu. "Na Dunavu od 3. do 6. septembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava", piše na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Danas su na snazi dva meteo alarma, žuti i narandžasti.

Narandžasti meteo alarm je na snazi u Šumadiji i zapadnoj Srbiji. "Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objavljeno je.

U ostalim delovima Srbije je na snazi žuti meteo alarm. "Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Bonus video:

01:36

STRMOGLAV PAD TEMPERATURE, OD PONEDELJKA SE OBUCITE TOPLIJE! Meteorolog otkrio veliku promenu vremena koja nas čeka od SUTRA

(Espreso / mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.