700 KILOGRAMA OTPADA IZVUČENO IZ JEZERA PERUĆAC: Konačno je ponovo u punom SJAJU! (FOTO)
Jezero Perućac, Foto: RINA

ODGOVORNOST PREMA PRIRODI

700 KILOGRAMA OTPADA IZVUČENO IZ JEZERA PERUĆAC: Konačno je ponovo u punom SJAJU! (FOTO)

Tokom godine veliki broj turista poseti ovo jezero, budući da je pogodno za pecanje, a tokom letnjih meseci i za kupanje

Objavljeno:

Jezero Perućac smešteno u podnožju planine Tare, zajedno sa svojom okolinom predstavlja jedan od najlepših krajeva Srbije. Tokom godine veliki broj turista poseti ovo jezero, budući da je pogodno za pecanje, a tokom letnjih meseci i za kupanje. U okviru projekta „Volim reku, a ti?”, a u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) očIšćeno je jezero i tom prilikom izvučeno više od 700 kg otpada.

Jezero Perućac jedno je od najposećenijih kada je u pitanju odmor i uživanje u prirodi. Veoma nam je stalo da i buduće generacije uživaju u prirodnim lepotama istog, te se zalažemo za čišćenje i konstantno održavanje. U saradnji sa našim partnerom SOPAS, već četvrtu godinu zaredom čistimo reke, jezera i priobavlja istih, sa ciljem da budemo odgovorni prema prirodi, koja nam pruža sve što nam je potrebno za život”, kazala je direktorka marketinga kompanije Henkel Milica Šljivančanin.

1 / 3 Foto: RINA

„Postižemo izvanredne rezultate u okviru projekta ,Volim reku, a ti?. Osim što pozitivno utičemo na zaštitu životne sredine, svojim primerom pokrećemo i druge da više vode računa o očuvanju vodenih bogatstava naše zemlje. Verujem da će ovaj projekat još dugo da se realizuje, budući da je od izuzetnog značaja za sve nas“, izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

02:28

DRAMATIČNI VIDEO S FRANKFURTSKOG AERODROMA: Potop, haos, ludnica, kasne letovi! Na ulici gejzir, na pisti jezero, u zgradi bujica!

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.