DIVNA SLIKA IZ IVANJICE POSLATA U SVET: Počinje "Nušićijada", manifestacija koja slavi kult HUMORA! (FOTO)
Nušićijada, Foto: RINA

praznik u ivanjici

DIVNA SLIKA IZ IVANJICE POSLATA U SVET: Počinje "Nušićijada", manifestacija koja slavi kult HUMORA! (FOTO)

U Ivanjicu je stigao i glumac Milan Milosavljević

Objavljeno:

Posebno jutro koje Ivanjičani sa nestrpljenjem čekaju čitave godine osvanulo je u varošici na Moravici. Počinje praznik kulture, zabave i humora - čuvena i tradicionalna Nušićajada. U Ivanjicu je stigao i glumac Milan Milosavljević koji godinama unazad tokom trajanja ove manifestacije u ulozi Branislava Nušića.

- Domaćin je domaćin, ja kao Nušić moram širom raširiti ruke i onako zdušno da primim sve goste. Sve nam govori da će ove godine, biti jako veliki broj posetilaca, naravno i estradnih umetnika i glumaca i sve to će biti na jednom jako visokom nivou - kazao je za RINU Milosavljević.

Prvog dana organizovana je mala parada u kojoj je kao i obično učestvovao veliki broj mališana i bila je to prelepa slika koja je iz Ivanjice poslata u svet.

- Ogroman je broj ljudi na ulicama već prvog dana manifestacije, jer svi žele da vide "malu padardu", defile najmladjih učesnika obučenih u stara, srpska tradicionalna odela i haljine, gde ćemo sa decom predškolskog uzrasta krenuti u njihovu oazu, do njihove bine gde će biti ogroman broj dečijih, edukativnih programa, raznih radionica, sve u svemu mali raj za njih u naredna tri dana, dodao je Milosavljević.

1 / 5 Foto: RINA

I ove godine posetioce očekuje mnošto različitih sadržaja, muzičkih koncerata, pozorišnih predstava, izložbi, edukativnih sadržaja, kabarea, plesnih uličnih performansa, programa za decu.

- Cela naša Ivanjica je u duhu Nušićevog vremena u naredna tri dana. Ono po čemu smo prepoznatljivi jeste da tokom ova tri praznična dana za nas, nema fajronta, dozvoljena je samo dobra zabava i neograničena količina smeha. Po najavama očekujemo da će biti oboren prošlogodišnji rekord kada je u našoj varošici boravilo preko 70.000 gostiju iz čitave Srbije, najviše iz Vojvodine i naše prestonice, kazao je Janko Grbić direktor TO Ivanjica.

On dodaje da se tokom Nušićijade na teritoriji opštine Ivanjica traži krevet više.

- Naša opština raspolaže sa preko 1.500 ležajeva, ali svi su unapred nekoliko meseci rezervisani i rasprodati za vreme "Nušićijade", jer smo postali brend ovog kraja. - kazao je Janko Grbić, direktor TO Ivanjica.

02:42

NUŠIĆIJADA U IVANJICI PROPRAĆENA BOGATIM KULTURNO-ZABAVNIM PROGRAMOM

(Espreso/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.