NAJLEPŠA VEST KOJU ĆETE PROČITATI OVOG JUTRA: Mladi Strahinja je TREĆI NAJBOLJI GEOGRAF NA SVETU! (FOTO)
Strahinja Trivković, Foto: Privatna arhiva

ČESTITAMO

NAJLEPŠA VEST KOJU ĆETE PROČITATI OVOG JUTRA: Mladi Strahinja je TREĆI NAJBOLJI GEOGRAF NA SVETU! (FOTO)

Objasnio nam je i kako izgleda takmičenje

Objavljeno:

Sjajne vesti ovog jutra stižu nam iz Treće beogradske gimnazije. Strahinja Trivković je osvojio bronzanu medalju na Svetskoj geografskoj olimpijadi koja se održala u Indoneziji od 8. do 14. avgusta 2023. godine.

Ostvario je izvanredan uspeh u konkurenciji od oko 200 najboljih geografa na svetu.

- U prethodne dve godine sam konstantno bio na vrhu države time što sam osvajao prve pozicije na školskom, opštinskom, regionalnom i republičkom nivou Nacionalne geografske olimpijade. Takođe, prošle godine sam osvojio i 2. mesto individualno i timski na Evropskoj geografskoj olimpijadi i ostvario sjajan rezultat i na prošlogodišnjoj Svetskoj geografskoj olimpijadi - kaže Strahinja za Espreso.

Strahinja Trivković
Strahinja Trivkovićfoto: Privatna arhiva

Objasnio nam je i kako izgleda takmičenje.

- Samo takmičenje je koncipirano drugačije od ostalih, budući da je potrebno gradivo iz svih razreda osnovne i srednje škole (jer se svi razredi srednje škole takmiče zajedno - nije u formatu da se svaki razred takmiči pojedinačno), kao i znanje i veštine i iz drugih nauka poput biologije, istorije, fizike, hemije, matematike, prostornog planiranja, ekonomije, diplomatije, politike, geopolitike, ekologije, održivoj razvoja i slično. Takmičenje se sastoji iz 3 testa (pisani test, terenski rad i multimedijalni test) koji proveravaju sve naše veštine, kao i znanje iz svih pomenutih oblasti.

Čestitamo Strahinji i nadamo se osvajanju još mnogo medalja!

Bonus video:

01:12

EVO KAKO SRPSKI GENIJE PROVODI SVOJ DAN: Govori 10 jezika, radi za FBI, zna preko 850 govora napamet, A NE SPAVA PO 9 DANA?!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.