KOLIKO SI DOBIO OD SOROŠA DA RUŠIŠ SRBIJU?! Novinar Gruhonjić objavio identitet osobe koja mu je pretila smrću!
Foto: Beta

prijavljeno policiji

KOLIKO SI DOBIO OD SOROŠA DA RUŠIŠ SRBIJU?! Novinar Gruhonjić objavio identitet osobe koja mu je pretila smrću!

On je dodao da je slučaj prijavljen policiji, ali da se predstavnici NDNV-a plaše da ni najnoviji slučaj pretnji neće biti rešen
Objavljeno: 17:26h

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) obaveštavaju javnost da je rukovodstvo NDNV-a dobilo pretnje smrću posle lažnih navoda u nekim režimskim tabloidima da su oni organizatori masovnih postizbornih studentskih protesta u Novom Sadu.

NUNS i NDNV zahtevaju od nadležnih organa da hitno reaguju i primereno kazne počinioca koji je pretnje uputio putem društvenih mreža i na čijem se profilu veoma jasno može videti njegova bliskost sa Srpskom naprednom strankom.

Ove pretnje su prijavljene MUP-u Srbije i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal prema mehanizmu koji je uspostavljen u Sporazumu o saradnji i podizanju bezbednosti novinara, koji su potpisali Policija, Tužilaštvo i novinarska i medijska udruženja.

Međutim, NUNS i NDNV nažalost konstatuju da ovaj mehanizam još nije dao nikakve rezultate. Rukovodstvo NDNV-a i njegovi saradnici i ranije su bili meta ozbiljnih pretnji smrću, i ovi slučajevi su redovno prijavljivani, ali još niko za to nije odgovarao.

Programski urednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Dinko Gruhonjić objavio je danas na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk identitet i fotografiju osobe sa čijeg profila mu je stigla pretnja, kao i tekst pretnje.

foto: Facebook

- Dragi prijatelji, ovo je još jedna u ‘riznici’ pretnji koje sam dobijao i dobijam, ovaj put preko FB-a, u inbox: "mamu ti mrtvu i decu jebem koliko si dobio od soroša da rušiš po sriji naći će te polako bit ćes niko i nista nesposoban bilo šta u životu da radiš kopile jedno’. Reč je o profilu pod imenom ‘Svetozar Pil.

Neka, za svaki slučaj, ostane ovako zabeleženo… - naveo je Gruhonjić na svom profilu.

On je dodao da je slučaj prijavljen policiji, ali da se predstavnici NDNV-a plaše da ni najnoviji slučaj pretnji neće biti rešen kao ni mnogi drugi do sad, iako su policiji dostavljali puno ime i prezime i fotografiju osoba koje su im otvoreno pretile, kao i druge podatke.

- Postavljam i njegovu fotografiju, kao i ‘lajkove’ u kojima dominira Nebojša Stefanović, tzv. ministar policije. Tu je i originalni screenshot pretnje. Neka, za svaki slučaj, ostane ovako zabeleženo…- istakao je Gruhonjić.

On je postavio i linkove iz tabloida Informer i Alo, koji su ga okarakterisali kao organizatora “Protesta protiv diktature” studenata i mladih u Novom Sadu, kao i link za “kontramiting” na koji je u subotu u Novom Sadu pozvao Tomislav Lovreković.

(Espreso.co.rs / Ndnv.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.