MILICA SMEJALICA ZBOG KOJE JE CELA SRBIJA USTALA NA NOGE, DANAS SLAVI 1. ROĐENDAN: Reči njene majke kidaju dušu
Milica s majkom, Foto: Printscreen/facebook/Milena Anđelković

beba sa širokim osmehom

MILICA SMEJALICA ZBOG KOJE JE CELA SRBIJA USTALA NA NOGE, DANAS SLAVI 1. ROĐENDAN: Reči njene majke kidaju dušu

Milici je dijagnostifikovana akutna mijeloidna leukemija sa visokim rizikom, a roditelji ove prelepe devojčice sa samo 7 meseci njenog života saznali su okrutnu sudbinu koja ne prestaje da ih boli svakodnevno

Objavljeno:

Milica Anđelković, zbog koje je cela Srbija ustala kako bi se pronašao donor matičnih ćelija, danas slavi prvi rođendan. Ova beba širokim osmehom i umilnim očima osvojila je srca svih, a danas, njena majka Milena uputila je dirljivu poruku svima i zahvalila se Bogu, ali i humanim ljudima što je dočekala ovaj dan.

- Danas je taj dan, tvoj veliki 1. rođendan. Neobičan...nesvakidašnji....Bez zvanica, gužve, muzike, animatora, fotografa, brdo poklona, mašni, balona, duvanja svećica sa drugarima, glasne rođendanske pesme... Ali i bez svakodnevnice, bolničke sobe, igala, infuzija, terapija, i svega tebi nažalost dobro znanog. A ti se smeješ i raduješ, naviknuta na drugačije. HVALA BOGU što smo dočekale ovaj dan! HVALA TEBI što si toliko jaka i što si izdržala nešto sto većina odraslih nažalost nije i ne bi! SREĆAN TI ROĐENDAN RUŽO MOJA!!! Ovaj ovako, a svaki sledeći sve lepši, obećala sam ti, a mame nikad ne lažu.... Uvek budi toliko nestvarno lepa i nasmejana, ostalo je moja briga. Svi ti želimo samo jedno, a Gospod zna šta je to... VOLI TE MAMA... - napisala je ona na Fejsbuku uz sliku malog anđela u haljinici sa cvetićima i naravno, dobro poznatim osmehom na licu.

Milica Anđelković
foto: Printscreen/facebook/Milena Anđelković

Podsetimo, Milici je dijagnostifikovana akutna mijeloidna leukemija sa visokim rizikom, a roditelji ove prelepe devojčice sa samo 7 meseci njenog života saznali su okrutnu sudbinu koja ne prestaje da ih boli svakodnevno. Uprkos tome, bore se i ne odustaju. Bili su istrajni su da nađu kompatibilnog donora matičnih ćelija koji će Milici Smejalici, kako je zovu, obezbediti svetlu budućnost. U tome su i uspeli.

Krajem prošlog meseca njena mama koja je vojnik kako po profesiji, tako i moralno, potvrdila je za Telegraf.rs da je osoba koju su čekali kao poslednju nadu, pronađena.

- Danas smo saznali, čim smo došle rekli su nam. Ne znam ko je, rekli su mi samo da je mlad muškarac, Nemac, da imaju istu krvnu grupu i da se potpuno podudaraju. Obradovala sam se, naravno, ali znam da je ovo tek "početak" i da nas čeka veoma teška bitka. Svakako sam zahvalna Bogu ,i tom momku, ko god da je, jer sada ima velike šanse da preživi i pobedi ovu užasnu bolest. Osećanja su pomešana stvarno. Radujem se, a u isto vreme se i bojim jako - priča zabrinuta majka prelepe devojčice.

1 / 4 Foto: Printscreen/facebook/Milena Anđelković

Koliko god da je teško i Milena sama tvrdi da osmeh Milice Smejalice pruža utehu. Kao da na svoj način, bez reči, pokušava da im da do znanja da će sve biti u redu. Da će pobediti opaku bolest...

- Ona se od samog početka smeje. Kao da nam poručuje da ne brinemmo za nju i da će uspeti da pobedi opaku bolest, iako je sama činjenica da mi dete boluje od takve bolesti jako poražavajuća. Ne dao Bog nikome! Njen osmeh mi je najvažniji i on mi daje snage za sve ovo! Najviše znači njenom četvorogodišnjem bratu koji zna da mu je seka bolesna, pa se svakog dana, tako mali, moli Bogu za njeno ozdravljenje - ispričala nam je majka.

Bonus video: ŽIVOT VATROGASACA U VREME EKSTREMNIH VREMENSKIH USLOVA

03:32

ŽIVOT VATROGASACA U VREME EKSTREMNIH VREMENSKIH USLOVA

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.