DULE RAZBIJA SVE PREDRASUDE I OSVAJA SRCA! Mali Rom je najbolji đak, svira dva instrumenta, igra fudbal i niže medalju za medaljom!
Foto: Promo

Razbijanje višegodišnjih predrasuda

DULE RAZBIJA SVE PREDRASUDE I OSVAJA SRCA! Mali Rom je najbolji đak, svira dva instrumenta, igra fudbal i niže medalju za medaljom!

Do sada je imao mnogo uspeha i osvajao je mnoge medalje i pehare
Objavljeno:

Da su predrasude, sterotipi i diskriminacija jedan od najvećih problema sa kojima se susreću pripadnici romske zajednice, nije novina.

Međutim, da se sa ovim problemima mladi Romi i Romkinje dobro nose i da svojim talentom razbijaju sve predrasude, ukazuje i primer Dušana Nedeljkovića iz Ćuprije, učenika petog razreda osnovne škole “Vuk Karadžić” i učenika drugog razreda muzičke škole “Dušan Skovran” u Ćupriji.

foto: Promo

Dušan je od prvog razreda odličan učenik. Od drugog do četvrtog razreda učestvovao je na pet školskih, opštinskih i međuopštinskih takmičenja iz matematike i srpskog jezika.

Pohađa drugi razred osnovne muzičkoj škole “Dušan Skovran” u Ćupriji. Njegov prvi izabrani instrument je truba, u klasi profesora Aleksandra Gajića, a drugi je klavir, u klasi nastavnice Jelene Zlatanović. Do sada je učestvovao na dva opštinska takmičenja i oba puta je osvojio drugo mesto u klasi trube.

foto: Promo

Učestvovao je i na međunarodnom takmičenju u klasi trube koji je održan u Beču sredinom oktobra 2016. godine.

Pored odličnih rezultata koje postiže u osnovnoj i muzičkoj školi, od sedme godine je član škole fudbala “Viola 035” iz Ćuprije. Igra na mestu golmana.

foto: Promo

Do sada je imao mnogo uspeha i osvajao je mnoge medalje i pehare.

Osvojio je ukupno 24 klupske medalje i 4 pehara kao najbolji golman raznih turnira u Srbiji. U Mini-maxi ligi 2014. godine škola fudbala “Viola 035” postaje prvak Srbije u kategoriji dece koja su rođena 2005. godine.

foto: Promo

Dušan je na završnom državnom turniru u Beogradu proglašen za najboljeg golmana u kategoriji dece 2005/2006.

Od 2014. godine je u mikro klubskoj fudbalskoj reprezentaciji za decu koja su rođena 2005/2006 godine. Najveći uspeh je postigao 2015. godine u Italiji kada je klubska reprezentacija osvojila prvo mesto, a Dušan je proglašen za najboljeg golmana trunira.

foto: Promo

U 2016. godini sa klubskom reprezentacijom je učestvovao na Evropskom prvenstvu koje je održano u Nemačkoj, na kome je njegov tim osvojio drugo mesto, a Dušan je opet proglašen za najboljeg golmana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.