OLUJA MU JE ODNELA KIOSK PA SU SE PARAĆINCI UDRUŽILI: Ono što je deda Šaban nakon toga uradio je za POŠTOVANJE
Deda Šaban, Foto: Printscreen/RTS

svaka čast!

OLUJA MU JE ODNELA KIOSK PA SU SE PARAĆINCI UDRUŽILI: Ono što je deda Šaban nakon toga uradio je za POŠTOVANJE

Goranac Mumin Jakupi ili u Paraćinu poznatiji kao deda Šaban decenijama već prodaje kokice i grickalice u glavnoj ulici

Objavljeno:

Oluja koja je nedavno pogodila Paraćin oborila je i oštetila kiosk za prodaju kokica i grickalica deda Šabana u centru grada. Paraćinci su se odmah organizovali da pomognu vlasniku, koji je inače omiljen među sugrađanima. Priča o izuzetnoj humanosti na kraju dobila je neočekivani obrt.

Goranac Mumin Jakupi ili u Paraćinu poznatiji kao deda Šaban decenijama već prodaje kokice i grickalice u glavnoj ulici, a zimi peče kestenje.

Generacije Paraćinaca odrastale su uz semenke i kikiriki deda Šabana. Prodavao je, ali još češće poklanjao naročito deci. Oluja mu je nedavno potpuno uništila kiosk. Sva stakla su razbijena

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

Paraćinci su se na društvenim mrežama veoma brzo organizovali da pomognu deda Šabanu. Za nekoliko dana prikupljeno je više od stotinu hiljada dinara, iako se vremešni Goranac bunio tvrdeći da mu pomoć nije neophodna. Odazvali su se mnogi, jer je kažu reč o dobrom čoveku i da to svakako zaslužuje.

Deda Šaban na kraju je ipak prihvatio novčanu pomoć, ali sa jednim posebnim razlogom. Dodao je i svojih deset hiljada i kompletnu sumu od 112 hiljada dinara uplatio je za nastavak lečenja, tačnije za operaciju šesnaestogodišnjeg dečaka Aleksandra Petrovića iz Klačevice kod Paraćina.

Kiosk će, kaže, sam popraviti.

00:11

Sudar voza i kamiona između stanica Jagodine i Paraćin

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.