OVO JEZERO NAZIVAJU SRPSKIM MALDIVIMA: Ima nestvarnu SMARAGDNO ZELENU VODU, NAJATRAKTIVNIJA lokacija dobija i PLAŽU
Perućac, Foto: Privatna arhiva / RINA

DIVOTA!

OVO JEZERO NAZIVAJU SRPSKIM MALDIVIMA: Ima nestvarnu SMARAGDNO ZELENU VODU, NAJATRAKTIVNIJA lokacija dobija i PLAŽU

Reka Drina jedno je od najvećih bogatstava koje Srbija ima, sa jednim od najdubljih kanjona u Evropi

Objavljeno:

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Srbiji, jezero Perućac, iz godine u godinu postaje sve popularnije kako među domaćim, tako i među stranim gostima. Smaragdnozelena voda i kućice na samoj površini jezera prizor su koji oduzima dah, i zato ovo mesto mnogi nazivaju i srpskim Maldivima. Decenijama unazad ljudi se kupaju na njegovim obalama, ali sada će jezero Perućac konačno dobiti svoju novu pontonsku plažu, jer je stara bila sklonjena zbog bezbednosnih razloga.

- Kroz realizaciju projekta Jezero Perućac - naše more, planiramo da unapredimo turističku ponudu. Planirano je postavljanje pontonske plaže, kao i formiranje mobilajara za aktivnosti na vodi. To će mnogo značiti za dopunu rekretativnog sadržaja na samom jezeru. Inicijativa za izgradnju potekla je od zaposlenih u TO Tara Drina, a projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine, koje je za ovu namenu izdvojilo 24 miliona dinara, rekao je Petar Nešković zamenik predsednika opštine Bajina Bašta.

Perućac
Perućacfoto: Privatna arhiva / RINA

Svu lepotu i benefite takozvanih srpskih Maldiva iskoristili su meštani ovog kraja, koji su uložili sredstva u izgradnju smeštajnih kapaciteta i uspešno se bave turizmom. Ono što je njavžnije da gosti sada dolaze tokom čitave godine, a ne samo tokom letnjih meseci.

- Sezona ovde počinje u prvim danima maja i završava se krajem septembra, ali zainteresovanost gostiju postoji čak i nakon toga. Kućice koje se nalaze na samom jezeru rezervišu se i godinu dana unapred tako da je za mesece avgust i septembar već sada skoro sve popunjeno. Mnoge odmor ovde podseća na Adu Bojanu i oni koji dođu prvi put ostaju fascinarani svom ovom lepotom i uvek se vraćaju. Aktivan odmor je ono što ih osvaja jer imate sve. Jedan dan uživate u jezeru i kupanju, a drugi ste već na vrhu Tare i uživate u pogledu sa spektakularnih vidikovaca - kaže za RINU meštanin Radisav Mićović i dodaje da bavljenje turizmom u ovom delu Srbije može biti izuzetno isplativo.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva / RINA

Bonus video:

03:12

LED, SNEG, NE HAJU! Ovako vežbaju Žandarmerija i SAJ na Perućcu

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.