TAKSISTA IZ TUNISA POKUŠAO DA NASAMARI JELENU I VLADIMIRA: Ali se nisu dali, evo ga su ga REŠILI!
Tunis, Foto: Profimedia

au!

TAKSISTA IZ TUNISA POKUŠAO DA NASAMARI JELENU I VLADIMIRA: Ali se nisu dali, evo ga su ga REŠILI!

Cena nije kod svakog ista

Objavljeno:

Jelena i Vladimir su drugu godinu zaredom odlučili da letuju u Tunisu, a ono što ih je pre svega navelo da ne menjaju destinaciju, pored prelepih plaža, jesu povoljne cene.

- Prošle godine smo za nas dvoje let i smeštaj "ol inkluziv" platili 1.000 evra, ove godine 1.200 evra. Najpre smo bili u mestu Port el Kantaoui, a ove godine u Monastiru - priča Jelena.

Kako kaže, cene su tamo i više nego povoljne.

- U principu, sve imate u svom rizortu, i hranu i piće tokom celog dana. Plaža je privatna, ležaljke su obezbeđene, te tu drugih troškova i nema. Ako kupujete nešto što već nemate u sklopu aranžmana, kao što smo mi kupovali vodu, grickalice, sladoled, to je povoljnije u prodavnicama van rizorta. Flaša vode je oko 35 naših dinara, čips je nešto skuplji, oko 150 dinara, a sladoled oko 70 naših dinara - kaže Jelena za Kurir.

Ono što im je bilo čudno u početku i što ih je iznenadilo, jeste i to što retko koja radnja ima kasu, cene nisu istaknute već naplate "kako im dune".

Tunis
foto: Profimedia

- Prvo pitaju odakle ste, onda malo zagledaju, odmaravaju vas i onda "procene" cenu koju će da vam daju za određenu robu. Iznenadilo nas je i to što, ako nećete ništa da kupite od njihove robe, oni vam najopuštenije ponude hašiš i marihuanu - kaže Jelena.

Ljudi su uglavnom ljubazni, problema nisu imali, sem u jednoj situaciji kada su morali da koriste taksi. Kao i na svakoj relaciji turista-taksista, tako su i njih dvoje imali ovde neprijatnu situaciju jer je taksista hteo da im naplati više nego što je trebalo.

- Tamo je za turiste jedna cena, a za "njihove ljude" druga cena. Nama je hteo da naplati po osobi oko 10 tuniskih dinara, za nekih desetak kilometara do centra grada. Cena nije kod svakog ista, imaju taksimetar, ali ga ne gledaju - priča nam Vladimir.

Inače, jedan tuniski dinar vredi oko 35 srpskih. Kada je video da hoće da im naplati više, Vladimir je počeo da se cenka, jer je to ono što kod njih prolazi, te retko šta i hoće da prodaju bez cenkanja.

- Nama je hteo da naplati čak 25 njihovih dinara, što je oko 880 naših, ali mi smo uspeli da spustimo na 10 dinara. Jedan nam je tražio i 30 dinara. Počeo sam da se cenkam, ubeđivao ga i uspeo sam da spustim na neku realnu cenu - ispričao nam je Vladimir.

Kako je objasnio, kasnije su im u hotelu rekli da je za tu relaciju i realna cena oko 10 tuniskih dinara, te da su imali sreće jer su se izborili sa taksistom.

01:48

DRŽAVA STIMULIŠE INVESTITORE? Profesor pravnog fakulteta o izmeni zakona o konverziji: Država će znatno profitirati od OVIH TAKSI

(Espreso/Kurir.rs/I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.