MLADIĆU NE DAJU DA SE LEČI U MOSKVI: Evo šta kažu iz Haškog tribunala!
Foto: Profimedia

Iz haga crveno svetlo

MLADIĆU NE DAJU DA SE LEČI U MOSKVI: Evo šta kažu iz Haškog tribunala!

Tužilaštvo haškog tribunala se povodom zahteva Ratka Mladića za lečenje u Rusiji oglasilo i najavilo kako isti mora biti odbijen
Objavljeno:

Saopštenje haškog tužilaštva u vezi sa molbom Ratka Mladića, između ostalog, kaže: "Zahtev treba da bude odbijen. Imajući u vidu da je bio begunac, kao i ozbiljnost optužbi protiv njega, optuženi ne ispunjava uslove za privremeno puštanje na slobodu", navelo je Tužilaštvo haškog tribunala u odgovoru na Mladićev zahtev koji je nedavno podnet sudskom veću.

O zahtevu Mladićevih branilaca, da ga pusti na lečenje u Rusiju koja je navodno dala garancije za njega, odlučiće tročlano sudsko veće sudije Alfonsa Orijea.

Tužilaštvo takođe smatra da nisu osnovane tvrdnje branilaca o pogoršanom zdravstvenom stanju Mladića tokom borakvka u pritvorskoj jedinici Tribunala, podsećajući da je on u Hag stigao teško bolestan nakon višegodišnjeg bekstva tokom kojeg mu je zdravlje u velikoj meri narušeno.

Tužilaštvo, nadalje, tvrdi kako Mladić, po sopstvenom priznanju, u Hagu dobija svu potrebnu zdravstvenu brigu.

Međutim, branioci haškog optuženika generala Ratka Mladića zatražili su od Tribunala u Hagu privremeno puštanje Mladića na slobodu radi neophodnog medicinskog tretmana koji bi se sproveo u Rusiji.

"Mladićevo privremeno puštanje na slobodu u ovom trenutku je jedini razuman i human način koji može da osigura da on živ dočeka prvostepenu presudu", tvrde njegovi advokati Branko Lukić i Dragan Ivetić.

Suđenje Mladiću počelo je u maju 2012. godine, a okončano u decembru prošle godine.

POJAVLJIVAO SE U RODAMA KAO ČUVENI NOSONJA: Njegovu fotografiju s Arkanom niko do sad nije video (FOTO)

Boravak Ratka Mladića u haškom pritvoru broji već šestu godinu, dok je prvostepena presuda planirana za novembar 2017. godine.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.