HUMANITARAC MARKO DO GRČKE VOZIO BICIKL, PA OSTAO BEZ NJEGA: Srbijo, sramota je što si ovo sebi dozvolila
Bicikl / ilustracija, Foto: Filip Plavčić

strašno

HUMANITARAC MARKO DO GRČKE VOZIO BICIKL, PA OSTAO BEZ NJEGA: Srbijo, sramota je što si ovo sebi dozvolila

Na pitanje da li sumnja na nekog, Marko izričito govori da neprijatelje nema, te ne zna razlog, niti kako je došlo do krađe

Objavljeno:

Marko Živanović, humanitarac iz Aranđelovca doživeo je veliki šok prošle nedelje kada mu je ispred stana ukraden bicikl - bicikl koji u njegovom slučaju nije bio samo prevozno sredstvo, već i način prikupljanja donacija za svoje male sugrađane Stevana i Filipa Stojanovića koji boluju od autizma. Da je bicikl značio sve ovom Aranđelovčaninu, govori i činjenica da je s njim planirao i druge humanitarne vožnje u budućnosti.

Poznat po svojoj humanosti Marko je zajedno sa sugrađaninom Nenadom Vujanović, biciklom prešao veliki broj kilometara do Soluna u Grčkoj u želji da obezbede prekopotrebna sredstva za svoje sugrađane, Stevana i Filipa - dečake za koje se prikuplja novac za lečenje matičnim ćelijama u Turskoj.

Kako je došlo do krađe?

Kada je i kako došlo do krađe, priča nam Marko, koji je i dalje u neverici da je neko odlučilo da uđe u zgradu i ispred njegovog stana prosto uzme i odnese bicikl.

"U petak na subotu mi je ukraden bicikl ispred stana u kom živim, u ulici Jakova Ignjatovića broj 1 u Aranđelovcu. Lopov je bukvalno ušao u zgradu, prošao pored pet dečijih bicikli, popeo se na prvi sprat u zgradi i uzeo moj bicikl", kaže Marko za "Blic".

Bicikl
foto: Filip Plavčić

Zbog velikog značaja ove bicikle i vrednosti koju ona ima kako za Marka, tako i za njegove sugrađane, krađa je uznemirila sve Aranđelovčane, te je nemili događaj prijavljen policiji.

"Krađa je prijavljena u SUP u Aranđelovcu, ali nažalost zgrada nema video nadzor, pa ne znamo ko bi to mogao da bude" priča Marko.

Takođe, na pitanje da li sumnja na nekog, Marko izričito govori da neprijatelje nema, te ne zna razlog, niti kako je došlo do krađe.

"Ne sumnjam ni u koga, nemam neprijatelje, ovo je neko bezdušan i mali uradio" govori nam Marko, koji dodaje da su biciklom planirane neke buduće vožnje kojima bi se realizovale nove humanitarne akcije.

Bonus video:

04:45

SVOJIM OČIMA SAM VIDEO KAKO VOZE BICIKL U SUPROTNOM SMERU NA AUTO-PUTU Profesor Vujanić otkriva kako koristiti zaustavnu traku

(Espreso / Blic, Gordana Vuksanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.