POMOZIMO JOJ KAKO BI ONA POMOGLA DRUGOJ DECI: Jana (17) za operaciju mora da skupi 100.000 evra DO KRAJA AVGUSTA!
Jana Petrović, Foto: Podrži život

189 nA 3800

POMOZIMO JOJ KAKO BI ONA POMOGLA DRUGOJ DECI: Jana (17) za operaciju mora da skupi 100.000 evra DO KRAJA AVGUSTA!

Jani je sada potrebna naša pomoć kako bi otišla na treću operaciju u inostranstvo

Objavljeno:

Jana Petrović je prva radost svojih roditelja. Rođena je 2006. godine u Nišu i dete je iz uredno vođene trudnoće. Ali odmah po rođenju, Jani je dijagnostikovana teška srčana mana.

Istog dana po rođenju je poslata na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. Jani je tada uspostavljena dijagnoza Tetralogija Fallot. Prva operacija je urađena sa godinu i 3 meseca u Tiršovoj.

Ova operacija rađena je na otvorenom srcu i trajala je 12 sati, a usled komplikacija tokom operacije, dobila je i kritičnu subglostičnu stenozu traheje. Zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja urađena je i druga operacija srca u Mađarskoj, a mesec dana nakonte intervencije, odrađena je i operacija kritične subglostične stenoze traheje.

1 / 5 Foto: Privatna arhiva

Janina mama Jelena za portal Espreso, ispričala je kroz kakve su nedaće do sada prošli i kakvi ih izazovi čekaju u narednom periodu.

Od prvog dana do dana današnjeg ne izlazimo iz bolnice, ima i alergijsku astmu, na sve je alergična. Ide u medicinsku školu zato što želi da postane i dečiji kardiolog, želi i ona da pomaže deci.

Između operacija je urađeno i nekoliko katetarizacija. Sada bi po treći put trebalo da odemo u Tursku. U maju je odrađena kateterizacija u Turskoj, rešili su neke probleme, ali smo posle tri nedelje morali da se vratimo jer je došlo do pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Dobila je aritmije i povišen pritisak. Najbolji hirurg iz Turske je pristao da joj odradi operaciju na otvorenom srcu.

Jani najteže pada izostanak iz škole. Kako je Janina mama rekla, prvo što je pitala kad su joj saopštili da će morati da odrade još jednu operaciju u septembru jeste bilo kako da ide na operaciju kad treba da krene u školu.

Jelena je napomenula i da su joj mlađi sin koji ima samo 10 godina i njeni roditelji najveći podrška, s obzirom na to da je samohrana majka. Napominje i da je svojim roditeljima bezrezervno zahvalna za sve što su do sada učini za njih.

Do kraja avgusta treba da skupim novac kako bi operacija bila odrađena na vreme. Sve bi trebalo da košta do 100.000 evra i tu je uračunato sve, ali ne znaju ništa dok je ne otvore, da li postoji još nešto jer je u pitanju teška srčana mana. Najveća podrška su mi moji roditelji, naročito moja majka za koju je Jana mnogo vezana. Baka je sa njom na svakom pregledu i velika joj je podrška. Neverovatno je to koliko se žrtvuju za nas.

Između operacija su urađene i katetarizacije, ali je Jani sada potrebna naša pomoć kako bi otišla na treću operaciju u inostranstvu

Jana je borac, uvek nasmejana, ali njen osmeh skriva tugu i bol.

Jana je uvek nasmejana, uvek će reći da je i dobro, čak i kad nije, samo da mene ne bi sekirala. Kad je ušla na operaciju zamolila je doktora da izađe da mi kaže da se ona ne plaši i da će biti dobro i da nema potrebe da se sekiram. Zamislite da je to palo detetu na pamet, koliko je samo osetljiva. To je najhrabrije dete koje postoji, ona mene teši umesto ja nju, ali pobedićemo i ovo, verujem, zaključila je Janina majka

Novčana sredstva su potrebna za operaciju koju je potrebno što pre odraditi u Turskoj, za putne troškove, smeštaj i dalje lečenje u zemlji i inostranstvu.

Da Janino srce nastavi i dalje da kuca! Pomozimo Jani!

Slanjem SMS poruke 189 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001718039-27

Uplatom na devizni račun: 160-6000001718983-08

IBAN: RS35160600000171898308

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-doniraj

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.