DEJANA IZ SURDULICE IMA KARCINOM DOJKE, ŽELI DA BUDE ZDRAVA MAMA SVOJOJ DECI: "Moja borba još uvek traje!"
Dejana Ivković, Foto: Printscreen/Humanost bez granica, EPA/ANDREA FASANI

pomognimo ovoj hrabroj ženi!

DEJANA IZ SURDULICE IMA KARCINOM DOJKE, ŽELI DA BUDE ZDRAVA MAMA SVOJOJ DECI: "Moja borba još uvek traje!"

Uplatimo SMS za Dejanu Ivković: 164 na 2407

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Dejana Ivković (38) iz Surdulice majka je dvoje dece i živela je normalnim životom, sve dok nije nažalost 2016. godine saznala da boluje od tumora dojke. Pored tumora dojke, njoj su doktori morali da uklone i štitnu žlezdu.

Dejana je nezaposlena osoba i sada živi kao podstanar u Surdulici zajedno sa suprugom koji je takođe nezapošlen. Najviše je rastužuje to što njena deca moraju da se suoče sa činjenicom da im je majka teško bolesna. Ipak ona ima veliku želju da pobedi ovu opaku bolest i obraduje ih.

"2016. godine mi je otkriven benigni tumor na desnoj dojci, koji mi je operisan iste godine. 2017. sam takođe opet operisala desnu dojku, i to je bilo sanirano, ali ubrzo pojavila se cista i na levoj dojci koju pratim na svaka tri meseca. Od 2021. godine pojavljuje se problem sa štitnom žlezdom. Nakon mesec dana izvršena je operacija i odstranjena mi je cela štitna žlezda", priča Dejana za portal Espreso.

Ali, kako nesreća obično ne miruje, Dejani se u međuvremenu pojavila cista na levoj dojci koja je krenula naglo da raste.

"U međuvremenu cista na levoj dojci je krenula naglo da raste i setembra 2022 godine izašao mi je limfni čvor, odmah sam otišla na onkologiju u Beogradu na pregled i lekari su mi ustanovili da je u pitanju tumor", kaže Dejana.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

"Biopsijom su ustanovljena dva tumora, invazivni i duktalni karcinom dojke, koji se širi i i koji ne miruje i nakon mesec dana mi je određena hemioterapija. Nakon nepunih mesec dana konzilijum mi je odredio hemioterapiju u vidu tableta. Te tablete moram da pijem u periodu od tri godine. 28. jula opet mi je zakazan konzilijum za zračenje. Kad se to završi primam i inekciju za zaustavljanje menstrualnog ciklusa tri godine. Nakon isteka od tri godine, moraću da nastavim sa hemioterapijama u vidu leka narednih pet godina", objašnjava potresno Dejana Ivković.

Dejanu najviše rastužuje to što su njeni sin i ćerka primorani da gledaju kako im majka pati. Kako dodaje, zbog hemoterapija opada joj kosa i obrve, ali mnogo joj znači ogromna podrška koju ima od supruga.

"Moja borba traje još uvek i nadam se bolje. Imam ćerkicu od 18 godina i sina od 12. Imam ogromnu podršku od svog supruga. Moja deca se osećaju jako teško, i dan danas se ne mire sa tim da im je majka bolesna i to mi jako teško pada. Opada mi kosa, i obrve i moje kukanje tokom hemioterapija... Vide da im je majka ostala bez kose, ali se nadaju da ću da ozdravim", priča kroz plač Dejana.

Pomozimo Dejani!

SMS: 164 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001695556-61

Devizni račun: 160-6000001695959-16

IBAN: RS35160600000169595916

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-doniraj, PayPal

Bonus video:

02:54

IVANA SE BORI SA KANCEROM: Pobediti strah znači dobiti život, 60 odsto leka je u nama (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.